LSDM: Faturat mujore të qytetarëve janë ulur për katër mijë denarë

  Qeveria e udhëhequr nga LSDM-ja në kushtet e krizës më të madhe, mori masa me kohë dhe efektive në vlerë prej 400 milionë eurosh për mbrojtjen e standardit ekonomik të qytetarëve, thuhet në kumtesën e LSDM-së.

  “Kemi ulur TVSH-në për produktet bazë nga pesë në zero përqind. Po të mos ishte ai reduktim, qytetarët do të paguanin mesatarisht 1.500 denarë më shumë çdo muaj.

  Hoqëm detyrimet doganore për importin e ushqimeve bazë.

  Kemi ulur akcizën për karburantet dhe kemi ulur TVSH-në e energjisë nga 18 në 10%. Pa këtë ulje, çdo qytetar do të kishte paguar 300 denarë më shumë.

  Ne i subvencionojmë fuqishëm qytetarët për rrymën që do të kushtonte edhe 80%. Nëse nuk do të kishim dhënë subvencionin për prodhimin e energjisë elektrike dhe çmimin e energjisë elektrike, faturat e energjisë elektrike për çdo familje do të ishin më të larta për 2.150 denarë në muaj.

  Falë të gjitha këtyre masave kundër krizës, faturat mujore të qytetarëve janë ulur për 4.000 denarë”, thonë nga LSDM.

  Lajmi Paraprak

  Arsovska: Jemi duke bërë revizion të detajuar për gjithçka që ka ndodhur në qytetin e Shkupit

  Lajmi i rradhës

  “Rritja e infalcionit më e madhe se rritja e pagave dhe pensioneve”

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë