Sheshi i famshëm i Venecias “zhytet” në ujë pas përmbytjeve të rralla të verës

  Përmbytjet e rralla të verës vërshuan brenda natës sheshin Piazza San Marco të famshëm të Venecias, dhe përmbytjet nga uji vlerësohet të jenë gati një metër.

  Sipas medieve të huaja, qyteti lagunë shpesh goditet nga i ashtuquajturi “acqua alta” (ujë me nivel të lartë) në vjeshtë dhe dimër, dhe përmbytjet shkatërruese në nëntor të vitit 2019 shkaktuan qindra miliona euro dëme.

  Ngjarja e së dielës mbrëma ishte më pak dëmtuese, megjithatë, çiftet në shesh kërcenin me muzikë pianoje në ujë; fëmijët spërkatnin, dhe turistët shëtisnin me këpucë në duar.

  Incidentet e ujërave e ujërave të larta në Venecia janë shkaktuar nga një kombinim i faktorëve i përkeqësua nga ndryshimi i klimës – nga rritja e nivelit të detit dhe baticat jashtëzakonisht të larta deri tek rrëshqitja e tokës, që ka bërë që niveli tokësor i qytetit të fundoset.

  Lajmi Paraprak

  Jo më teste falas: Gjermania me vendim drastik për të nxitur vaksinimin

  Lajmi i rradhës

  Si të sistemoni dollapin në mënyrë të zgjuar

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë