Në Shqipëri erdhën turistë të varfër | Në 2021 erdhën 5.5 milionë persona, por sollën shumë më pak para

  Edhe pse gjatë 2021-it, turizmi kaloi një vit më të mirë se gjatë pandemisë, sektori sërish nuk është rimëkëmbur nga pasojat e saj.

  Sipas kryetarit të Shoqatës së Tour Operatorëve, Kliton Gërxhani këtë vit kanë punuar vetëm hotelet dhe plazhet në muajt e verës, ndërsa turizmi kulturor vuajti:

  Rreth 5.5 milionë turistë erdhën në vend gjatë 2021-it, me gjysmën prej tyre nga Kosova dhe trojet e tjera shqiptare. Edhe pse fluksi ishte i lartë, në total turistët kanë sjellë më pak të ardhura në vend

  Turizmi sipas z.Gërxhani ka ende nevojë për mbështetje, ndërsa për 2022-in vendi duhet të mbetet në zonën e gjelbër sipas tij. /TCh/

  Lajmi Paraprak

  Dr. Danillovski: Politika të mos përzihet në mjekësi, me qëllim që mos të ketë më shumë viktima

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë