Shtrenjtohen çmimet e derivateve të naftës

  Komisioni Rregullator i Energjetikës dhe i Shërbimeve të Ujit (KRRE), miratoi vendimin, me të cilin kryhet rritja e çmimeve të shitjes me pakicë të derivateve të naftës mesatarisht për 1,23 % në raport me vendimin e datës 12.10.2021.

  Në periudhën e kaluar shtatëditore të gjitha çmimet referente në bursat botërore, mesatarisht shënojnë rritje edhe atë: te benzina për 2,197 %, te nafta për 2,842 %, te vaji ekstra i lehtë për 2,853 % dhe te mazuti për 0,554%.

  Në të njëjtën periudhë kursi i denarit në raport me dollarin është më i lartë për 0,164%.

  Çmimet e shitjes me pakicë të benzinës ЕUROSUPER BS-95 dhe ЕUROSUPER BS-98, si dhe të EURODIZELIT (D-Е V) dhe të VAJIT EKSTRA TË LEHTË PËR AMVISËRI (ЕL-1) rriten për 1,00 den/litër, në raport me çmimet e shitjes me pakicë, të përcaktuara me vendimin e e përcaktimit të çmimieve më të larta të shitjes me pakicë të derivateve të naftës dhe të lëndëve djegëse të transportit të datës 12.10.2021.

  Çmimi i shitjes me pakicë i Mazutit М-1 SU rritet për 0,249 den/kilogram dhe tani do të jetë 43,010 den/kg.

  Nga data 19.10.2021, ora 00:01 çmimet maksimale të derivateve të naftës do të jenë:

  Benzinë për motorë EUROSUPER BS95 – 76,50 (denarë/litër)
  Benzinë për motorë EUROSUPER BS98 – 78,50 (denarë/litër)
  Naftë për motorë EURODIZEL BS (D-E V) – 68,50 (denarë/litër)
  Vaj për Djegie Ekstra i Lehtë 1 (EL-1) – 68,00 (denarë/litër)
  Mazut М-1 SU 43,010 (denarë/kilogram).

  Nga KRRE thonë se këto janë çmimet maksimale të derivateve të naftës nga ora 00:01 e datës 19.10.2021.

  Lajmi Paraprak

  Mourinho provokon tifozët e Juventusit, gjesti i portugezit bëhet viral

  Lajmi i rradhës

  “Më mirë për Tetovën” fitojnë dy këshilltarë në komunën e Tetovës: Na kanë votuar ata që duan ndryshim

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë