Synimet e BDI-së: Në agjendën e gjelbër apo bizneset e gjelbra?!

  Ish-deputetja dhe kryetarja e partisë politike RDM, Lile Popovska tha se “ribrendimi” i BDI-së në një parti të gjelbër është në kontekstin e fondeve të gjelbra që lidhet me bizneset që duhet të bëjnë kalimin nga përdorimi i fosileve në burimet e rinovueshme të energjisë, përcjell Nistori.

  “Mendoj se partia ka bërë një alibi për të konkretizuar ato ekzistuese dhe për të zgjeruar dhe azhurnuar pozicionet politike në fushën e bizneseve” të gjelbërta”. Për dy dekada ata kanë pasur pushtet në fushën e mjedisit dhe bizneseve që e prekin atë. Në krye janë një zinxhir i tërë institucionesh, të tilla si Ministria e Ekologjisë dhe Ekonomisë, Inspektoratet e Mjedisit, Inspektimi Teknik, Policia e Pyjeve, etj., ndërsa Maqedonia ka probleme serioze mjedisore, shpesh të lidhura me krimin e organizuar dhe korrupsionin. Me këtë veprim, BDI njofton se do të vazhdojë të sundojë mjedisin në mënyrë të padiskutueshme, veçanërisht në dritën e aksionit klimatik, fondeve të gjelbra për zhvillimin e ekonomisë së gjelbër dhe tranzicionit të energjisë nga fosili në energjinë e rinovueshme”, deklaron Popovska për DW.

  Ajo shton se numri i gjelbër përfshin grante dhe kredi masive në Ballkan dhe në këtë kontekst e sheh edhe lëvizjen e BDI-së si një hap nominal me trendet aktuale globale.

  “Megjithatë, është tendencioze të shndërrohen në të gjelbër, duke ditur standardet dhe parimet e larta të asaj ideologjie dhe duke pasur parasysh rezultatet e komunave ku ata kanë kryetarë”, thotë ndër të tjera Popovska. /Nistori/

  Lajmi Paraprak

  Autoktonë

  Lajmi i rradhës

  Spanja rihap kufijtë për turistët e vaksinuar

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë