Zgjedhjet e dyfishta në RMV kushtuan më shumë se ato të 2019 dhe 2020

  Edhe pse u paralajmërua se zgjedhjet parlamentare dhe presidenciale në vend mbahen së bashku për të kursyer para, hulumtimi i Qendrës për Komunikim Civile tregon të kundërtën. Tenderët e KShZ-së për zgjedhjet e dyfishta të këtij viti kanë kushtuar 47 milionë denarë më shumë se shuma e përgjithshme e shpenzuar për zgjedhjet presidenciale dhe parlamentare të vitit 2019 dhe 2020.

  Por numri, por edhe vlera e kontratave të lidhura për prokurimin publik që kanë të bëjnë me zgjedhjet e majit, mund të rritet edhe në periudhën e ardhshme sepse KShZ-ja ka iniciuar edhe disa procedura të tjera për të cilat ende nuk janë shpallur njoftimet për lidhjen e kontratave. është publikuar.

  Në raport theksohet se janë shpenzuar 50 milionë denarë për të mundësuar votën e diasporës. Tenderi për transport dhe akomodim të anëtarëve të Bordit Ekzekutiv në përfaqësitë diplomatike-konsullore ka qenë në krye të të gjitha prokurimeve publike të përfunduara dhe është fituar nga kompania New Ways of Travel. Për krahasim, votimi i diasporës kushtoi 4 milionë më shumë se materiali i votimit të printuar në Maqedoni.

  Në KShZ për Sitelin thonë se kontrata është lidhur për shumën maksimale, por pritet fatura përfundimtare.

  “Personi juridik i përzgjedhur që ka kryer shërbimin ende nuk e ka dorëzuar faturën për shërbimin e kryer në KShZ. Pasi të dorëzohet fatura dhe të kontrollohet nga KShZ-ja, do të mund të informohet për shumën e saktë për shërbimin e kryer”, na janë përgjigjur nga KShZ.

  Raporti thekson se deri në 41% të kontratave të prokurimit publik lidhur me zgjedhjet janë lidhur nga KShZ-ja në procedurë të drejtpërdrejtë të negociatave, pa shpallje.

  Lajmi Paraprak

  Në vitin 2023 janë shpenzuar rreth 200 milionë euro për ndërtimtari

  Lajmi i rradhës

  Nëse keni këto simptoma, atëherë po vuani nga depresioni me funksion të lartë pa e ditur

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë