Zgjedhjet lokale më 17 tetor, i paqartë ndryshimi i Kodit Zgjedhor në Maqedoni

  Zgjedhjet lokale në Maqedoninë e Veriut do të mbahen më 17 tetor, pasi siç njoftoi kryetari i Kuvendit, Talat Xhaferi të njëjtat do t’i shpallë më 6 gusht.

  Megjithatë, për këto zgjedhje u paralajmërua edhe ndryshimi i Kodit Zgjedhor, gjegjësisht rritja e pragut të kalimit.

  Kjo ngjalli reagime të shumta nga partitë e vogla, ndërkaq dje edhe presidenti i shtetit, Stevo Pendarovski paralajmëroi se nuk do të dekretojë ndryshimet e njëjta.

  Ai tha, se rritja e pragut të kalimit në 2%, është në kundërshtim me atë çfarë paraqet rekomandim i OSBE-së, që është kalimi të jetë me 1%.

  Ndërkohë, ka vijuar deklarata e ministrit të Drejtësisë, Bojan Mariçiq.

  Paralajmëroi përmirësim të tekstit ligjor të Kodit Zgjedhor.

  Lajmi Paraprak

  Shkarkohet Sugarevski, Sllavica Kotirov emërohet u.d. drejtore e Doganës

  Lajmi i rradhës

  Qeveria e RMV-së rriti ndihmën për qytetarët, agjencitë turistike, klubet e natës dhe restorantet e dasmave

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë