Çka nëse shqiptarët do ta kishin bërë “listën e zezë” të burrështetasve që e plaçkitën shqiptarinë

  Kim Mehmeti

  Nëse ne shqiptarët do e kishim bërë ‘listën e zezë’ të burrështetasve që e plaçkitën shqiptarinë, e të cilëve, do duhej t’ua ndalonim daljen nga ‘Shqipëritë’ tona dhe do i detyronim ta kthenin të vjedhurën, shumë pak politikanë të tri dekadave të fundit do mbeteshin jashtë asaj liste.

  Dhe sa më përket mua, atë listë do e filloja me ata që e rrënuan Teatrin Kombëtarë në Tiranë si dhe, në të nuk do mungonin as drejtuesit e BDI-së, që e lejuan deshqiptarizimin e Shkupit. Pra me ata që Tiranën e bënë lavartriçe ku lahet pisllëku që është duke e kalbur Shqipërinë dhe, me ata që Shkupin e bënë varrezë, ku u gropos e vërteta shqiptare për të.

  Por ja, ngaqë u treguam popull i paaftë për ta mbrojtur vetveten nga të vetët edhe na ndodh që ‘lista e zezë’ amerikane të na bëjë ta harrojmë ‘librin e zi’ të vjedhjes zgjedhore të 25 prillit në Shqipëri.

  Ndërkohë ja një këshillë për ata të paktët që më besojnë: nuk është demokraci ajo që lexoni nëpër libra si dhe, kurrë mos harroni se jetojmë në kohë kur nuk ka miqësi mes popujve, kur nuk vlerësohesh nga ajo si dhe çka ke bërë për popullin tënd, por sa i përmbahesh parimit se ajo që i lejohet të fortit e të pasurit, të mos i shkojë ndërmend ta bëjë i vogli dhe ‘qafiri’.

  Dhe që të mos del se e shmangi qëndrimin tim rreth emrave të përfshirë në ‘listën e zezë‘ amerikane, ta them shkurt e qartë: sa më përket mua, pa emrat e atyre që Shqipërinë e bënë “mëmëdhe” të kanabisit dhe ku më të shpeshta janë vrasjet se dasmat, ajo mua më ngjanë në ‘listë nderi’!

  Lajmi Paraprak

  Lini duhanin, mbroni fëmijët!

  Lajmi i rradhës

  Gjërat që nuk duhet t’ia thoni kurrë prindërve të fëmijëve me aftësi të kufizuara

  Lajme tjera

  NJË GUR NË KUFI

  Zërat nga Shqipëria Komuniste. Më poshtë është një fragment nga “Balta më e ëmbël se mjalta: Zërat nga…
  Më tepër

  Bashkohu

  Informohu në kohë