Si ta dalloni inflamacionin bakterial të fytit te fëmijët

  Te shumica e fëmijëve, inflamacioni i fytit është një shoqërues pothuajse i pashmangshëm gjatë rritjes së tyre dhe angjina nuk është e pazakontë

  Foshnjat gjithashtu shpesh kanë një fyt të kuq, por ky nuk është një inflamacion klasik bakterial, por shkaktari më i zakonshëm është virusi.

  Në gjysmën e parë të vitit të parë, shanset e inflamacionit bakterial janë më pak se tre për qind.

  Inflamacioni i fytit zakonisht shoqërohet me ngritje temperature. Por, duhet ta dini se nuk ndodh vetëm në inflamacionet bakteriale, por që është e zakonshme edhe në ato virale.

  Nëse mjeku nuk është i sigurt se për çfarë infeksioni është fjala, ai do të kërkojë t’i bëhet një tampon.

  Një tampon fyti është një analizë e thjeshtë që jep informacion të mirë në lidhje me shkakun e inflamacionit të fytit.

  Antibiotiku trajton ekskluzivisht inflamacionin bakterial të fytit. Prandaj, patjetër fëmijën tuaj duhet ta kontrollojë një pediatër, i cili do t’ia përshkruajë terapinë. Por kurrë, bash kurrë, kurrë mos jepni antibiotikë pa u këshilluar me mjekun. 

  Lajmi Paraprak

  Ora e duhur për të ngrënë darkë

  Lajmi i rradhës

  Twitter do të lejojë këdo të aplikojë për verifikim të llogarisë

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë