Çfarë kujtojnë fëmijët më shumë nga prindërit e tyre?

  Ja çfarë thonë psikologët

  Siguria, përkushtimi, por edhe disa gjëra që mund të kenë një efekt të keq tek ata.

  Pas hulumtimit, psikologët zbuluan se çfarë kujtojnë më shumë fëmijët dhe sa e rëndësishme është për zhvillimin e tyre.

  Fëmijët nuk mbajnë në mend çdo moment, por disa kujtime do t’i shoqërojnë gjatë gjithë jetës së tyre, veçanërisht ato që lidhen me prindërit dhe kohën e kaluar së bashku.

  Kjo është arsyeja pse psikologët vendosën të hetojnë se çfarë kujtojnë më shumë fëmijët dhe arritën në përfundimin se sa kohë cilësore e kaluar së bashku me fëmijët do të thotë mbi të gjitha për zhvillimin e tyre emocional dhe social.

  Siç shpjeguan psikologët, raporton portali Today, janë pesë gjëra që fëmijët i mbajnë në mend më shumë që nga fëmijëria dhe kanë të bëjnë me marrëdhënien me prindërit.

  Këto janë:

  ▪ momentet kur prindërit u ofronin atyre sigurinë,
  ▪ momentet kur u dhanë atyre angazhimin e plotë,
  ▪ mënyrat e komunikimit në shtëpi, veçanërisht prindërit me njëri-tjetrin,
  ▪ mbështetja dhe/ose kritika,
  ▪ tradita familjare, veçanërisht ato që kanë të bëjnë me mbledhjen e të gjithëve pjesëtarët e familjes.

  Lajmi Paraprak

  Hedhje hi syve është propozimi për një Agjenci të re kundër korrupsionit

  Lajmi i rradhës

  Tetovarët kërkojnë zgjidhje nga komuna për të shmangur fatkeqësitë nga sulmi i qenve endacakë

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë