Pse fëmijët nuk dëgjojnë | Vendosni kufijë të qëndrueshëm

  Tia Slightman, një këshilltare për prindërit dhe një mësuese, thotë se fëmijët mësojnë se kufiri në të cilin mund të shkojnë është derisa prindi të ngrejë zërin, kështu që ajo sugjeron të praktikoni strategjinë pa bërtitur

  Fëmijët patjetër që mund të shtyjnë kufijtë nga sjellja e papërshtatshme. Për disa arsye, shpesh është e pamundur të tërheqësh vëmendjen e tyre derisa prindërit përfundimisht të humbin nervin dhe të ngrenë zërin.

  Por nëna e dy djemve dhe një këshilltar për prindërit thotë se mënyra e duhur që fëmijët të mësojnë të dëgjojnë është vendosja e “kufijve të qartë dhe të qëndrueshëm”.

  Slightman vendosi të zbulojë pse fëmijët dëgjojnë vetëm kur prindërit e tyre ngrenë zërin.

  “Fëmijët nuk dëgjojnë derisa të filloni t’i bërtisni sepse ju, si prindër, vendosni atë kufi. Unë kam punuar me fëmijë dhe familje për më shumë se 16 vjet. Unë përdor sistemin tim dhe formulën më të lehtë të prindërve në klasën time me studentë, me fëmijët e mi dhe mijëra prindër, klientët e mi, në të gjithë botën,” tha ajo.

  Ajo këshillon të filloni të praktikoni një strategji që nuk përfshin të bërtitura.

  Tia thotë se fëmijët janë lindur me nevojën për të shtyrë kufijtë derisa ata kufij të gjenden në të vërtetë. Është e zakonshme që prindërit së pari të pyesin bukur, pastaj të kujtojnë, dhe pastaj të vazhdojnë të kërkojnë, dhe në fund ata humbin nervin dhe pastaj ngrenë zërin.

  Fëmijët mësojnë se nuk kanë pse të dëgjojnë për herë të parë, edhe kur prindi kërkon më shumë se një herë. Ata kanë mësuar se kufiri në të cilin mund të shkojnë është momenti kur prindërit ngrenë zërin, shkruan Bored Panda.

  Tia thekson se “ndërrimi i metodave arsimore për të ndryshuar sjelljen e fëmijës” është çelësi i ndryshimit të dinamikës së sjelljes së fëmijëve.

  “Prindërit që duan të bëjnë ndryshime duhet të kenë një plan të qartë dhe të verifikuar, së bashku me mbështetjen dhe përgjegjësinë. Ndryshimi ndodh kur të jeni gati për ndryshim,” shtoi Slightman. 

  Lajmi Paraprak

  Shpërndarja e kuponëve nuk do të ndihmojë në rimëkëmbjen e turizmit të RMV-së

  Lajmi i rradhës

  Holanda kërkon që BE-ja të nis negociatat me Shkupin dhe Tiranën

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë