Si të largoni krejt lehtë njollat nga rrobat

  Të gjithë janë hasur me njolla ‘kokforta’ që dhe pse bluzën, këmishën apo pantallonat i keni larë në lavartiçe, njolla nuk është zhdukur.

  Njollat e yndyrës nga ushqimi, ato të frutave apo dhe ato nga kafeja kthehen në një makth për këdo.

  AgroWeb.org në këtë artikull ju tregon mënyrat më të thjeshta për të hequr disa nga njollat më të zakonshme nga rrobat.

  Produktet që do t’iu nevojiten gjenden në çdo shtëpi, dhe nuk keni pse të lodheni duke i dërguar në pastrime kimike.

  Njollat nga pijet

  Për të hequr njollat nga kafeja mjafton që të zjeni ujë, rrobën e njollosur ta shtroni sipër një tasi dhe t’i hidhni ujin sipër.

  Nëse kafeja ka patur qumësht apo sheqer në të, shtoni tek uji i zjerë një lugë çaji me ilaç rrobash pluhur.

  Më pas, AgroWeb.org ju udhëzon t’i shplani me ujë të ngrohtë dhe vendoseni për të larë.

  Për të hequr njollat ng alëngjet e frutave përzjeni në një gotë me ujë një lugë çaji me ilaç enësh.

  Këtë përzjerje hidheni mbi njollën e krijuar dhe me dorë fërkoheni ngadalë.

  Më pas vendoseni në lavatriçe për ta larë.

  Për verën e kuqe, mjafton që njollën ta mbuloni me kripë, e më pas t’i hidhni sipër ujë të zjerë.

  Nëse jeni bërë pis me verë të bardhë lageni zonën e ujë të ftohtë, dhe vendosini sipër ilaç enësh.

  Më pas shplajeni dhe lajeni më lavatriçe.

  Njollat nga ushqimet

  Njollat nga frutat janë të zakonshme nëse keni fëmijë të vegjël.

  Për t’i hequr ato mjafton që të përzjeni gjysmë gote uji me peroksid hidrogjeni dhe gjysmë luge me ilaç enësh.

  Në fund shplajeni me ujë të bollshëm.

  Njollat nga çokollata mund të duken më të vëshitrat, por nevojitet pak ilaç enësh njësoj si tek lëngjet e frutave dhe në fund me pak detergjent rrobash.

  Çamçakëzi është problemi më i madh në dëmtimin e rrobave.

  Në zonën ku është ngjitur çamçakëzi fërkoni një kub akulli, derisa ai të ngrijë.

  Të gjithë janë hasur me njolla ‘kokforta’ që dhe pse bluzën, këmishën apo pantallonat i keni larë në lavartiçe, njolla nuk është zhdukur.

  Njollat e yndyrës nga ushqimi, ato të frutave apo dhe ato nga kafeja kthehen në një makth për këdo.

  AgroWeb.org në këtë artikull ju tregon mënyrat më të thjeshta për të hequr disa nga njollat më të zakonshme nga rrobat.

  Produktet që do t’iu nevojiten gjenden në çdo shtëpi, dhe nuk keni pse të lodheni duke i dërguar në pastrime kimike.

  Njollat nga pijet

  Për të hequr njollat nga kafeja mjafton që të zjeni ujë, rrobën e njollosur ta shtroni sipër një tasi dhe t’i hidhni ujin sipër.

  Nëse kafeja ka patur qumësht apo sheqer në të, shtoni tek uji i zjerë një lugë çaji me ilaç rrobash pluhur.

  Më pas, AgroWeb.org ju udhëzon t’i shplani me ujë të ngrohtë dhe vendoseni për të larë.

  Për të hequr njollat ng alëngjet e frutave përzjeni në një gotë me ujë një lugë çaji me ilaç enësh.

  Këtë përzjerje hidheni mbi njollën e krijuar dhe me dorë fërkoheni ngadalë.

  Më pas vendoseni në lavatriçe për ta larë.

  Për verën e kuqe, mjafton që njollën ta mbuloni me kripë, e më pas t’i hidhni sipër ujë të zjerë.

  Nëse jeni bërë pis me verë të bardhë lageni zonën e ujë të ftohtë, dhe vendosini sipër ilaç enësh.

  Më pas shplajeni dhe lajeni më lavatriçe.

  Njollat nga ushqimet

  Njollat nga frutat janë të zakonshme nëse keni fëmijë të vegjël.

  Për t’i hequr ato mjafton që të përzjeni gjysmë gote uji me peroksid hidrogjeni dhe gjysmë luge me ilaç enësh.

  Në fund shplajeni me ujë të bollshëm.

  Njollat nga çokollata mund të duken më të vëshitrat, por nevojitet pak ilaç enësh njësoj si tek lëngjet e frutave dhe në fund me pak detergjent rrobash.

  Çamçakëzi është problemi më i madh në dëmtimin e rrobave.

  Në zonën ku është ngjitur çamçakëzi fërkoni një kub akulli, derisa ai të ngrijë. /Agroweb/

  Lajmi Paraprak

  Lloga: Gjykata Kushtetuese të veprojë sa më shpejt në lidhje me librin e amzës

  Lajmi i rradhës

  Këto janë produktet më toksike në frigoriferin tënd

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë