Si të pastroni ajrin e shtëpisë nëse dikush nga ju pi duhan

  Cilësia e mjedisit në shtëpi ndikon shumë në cilësinë e jetës së secilit prej nesh. Në këto kohë të vështira, në të cilat ne jetojmë në shtëpinë tonë shumë më tepër për shkak të urgjencës së koronavirusit, është e rëndësishme të mbajmë ajrin të pastër. Kjo bëhet më e vështirë nëse keni dikë në shtëpi që pi duhan.

  Kujdes nga tymi i dorës së tretë

  Pirja e duhanit të dorës së tretë mund të jetë e vështirë të hiqet plotësisht dhe është shumë e dëmshme për fëmijët, më shumë në kontakt me sipërfaqe me pluhur si dyshemeja: ata shpesh vendosin duart në gojë dhe kanë një sistem imunitar më të brishtë. Rreziku i duhanit nuk mund të eliminohet plotësisht, por sigurisht që është e mundur të zvogëlohet. Të paktën sipas një studimi të Universitetit Shtetëror të San Diegos botuar në Nicotine & Tobacco Research.

  Disa zgjidhje

  Studiuesit kanë parë metodat e pastrimit të tymit të dorës së tretë. “Ne donim të shihnim – shpjegon Georg Matt, autori kryesor i studimit nëse kishte zgjidhje në dispozicion për njerëzit që jetonin në shtëpi të ndotura nga tymi i dorës së tretë. Ne hulumtuam tre mundësi pastrimi dhe testuam apartamentet për ndotje të nikotinës para, dhe pas tre muajsh, pas çdo pastrimi. Ajo që mund të themi, si rezultat i këtij studimi, është se ekzistojnë dy hapa të rëndësishëm që mund të ndërmerrni për të zvogëluar ndotjen e tymit të dorës së tretë dhe për ta bërë shtëpinë tuaj më të sigurt ”.

  Ndryshimi i shpeshtë i ajrit

  Është një ide e mirë të lini dritaret e hapura për të bërë të mundur riciklimin e ajrit. Pluhuri duhet të hiqet sa më shumë që të jetë e mundur nga dyshemetë dhe mobiljet me anë të vakumit dhe metodave të pastrimit. Është thelbësore të pastrojmë sipërfaqet që shpesh prekim me duar, të tilla si dyert dhe dorezat, tavolinat, dollapët. Për të hequr qafe duhanin nga perdet, jastëkët dhe batanijet, mund të shtoni disa lugë uthull bashkë me detergjentin në lavatriçe.

  Një nga metodat më të vjetra natyrore për pastrimin e ajrit nga të tymi i dorës së dytë është thëngjilli për thithjen e tij. Thjesht vendosni tasa që përmbajnë qymyr rreth shtëpisë për të përmirësuar ajrin e brendshëm.

  Lajmi Paraprak

  Historiani: Shqipëria ka humbur 69% të sipërfaqes, si u zmadhuan Greqia dhe Serbia

  Lajmi i rradhës

  7 aktivitete verore për fëmijën tuaj që ta parandaloni nga ekspozimi i diellit

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë