Cili është filmi më i shtrenjtë në histori (Video)

  Për xhirimin e filmave hollivudianë nevojiten shumë para. Edhe pse me raste ndodh që filmat me buxhet të vogël të kenë sukses, megjtihatë zakonisht filmat që bëhen hit kanë nevojë për investim shumë të madh.

  Duke u bazuar në të dhënat nga IMDb dhe Box Office Mojo, Telegrafi jua sjell më poshtë filmat më të shtrenjtë që janë xhiruar ndonjëherë.

  Në këtë listë nuk bën pjesë asnjëri prej filmave të xhiruar gjatë vitit 2016.

  1. The Amazing Spider-Man (2012)

  Buxheti: 230 milionë dollarë

  Përfitimet: 752.2 milionë dollarë

  19. Wild Wild West (1999)

  Buxheti: 170 milionë dollarë

  Përfitimet: 222.1 milionë dollarë

  1. Superman Returns (2006)

  Buxheti: 209 milionë dollarë

  Përfitimet: 391 milionë dollarë

  1. X-Men: The Last Stand (2006)

  Buxheti: 210 milionë dollarë

  Përfitimet: 459.4 milionë dollarë

  16. The Chronicles of Narnia: Prince Caspian (2008)

  Buxheti: 225 milionë dollarë

  Përfitimet: 419.7 milionë dollarë

  15. Spiderman 2 (2004)

  Buxheti: 200 milionë dollarë

  Përfitimet: 783.8 milionë dollarë

  1. King Kong (2005)

  Buxheti: 207 milionë dollarë

  Përfitimet: 550.5 milionë dollarë

  13. Terminator 3: Rise of the Machines (2003)

  Buxheti: 200 milionë dollarë

  Përfitimet: 433.4 milionë dollarë

  12. John Carter (2012)

  Buxheti: 250 milionë dollarë

  Përfitimet: 284.1 milionë dollarë

  11. The Dark Knight Rises (2012)

  Buxheti: 250 milionë dollarë

  Përfitimet: 1.08 miliard dollarë

  10. The Hobbit (2012)

  Buxheti: 250 milionë dollarë

  Përfitimet: 1.02 miliard dollarë

  9. Avatar (2009)

  Buxheti: 237 milionë dollarë

  Përfitimet: 2.8 miliardë dollarë

  8. Pirates of the Caribbean Dead Man’s Chest (2006)

  Buxheti: 225 milionë dollarë

  Përfitimet: 1 miliard dollarë

  7. Waterworld (1995)

  Buxheti: 175 milionë dollarë

  Përfitimet: 264.2 milionë dollarë

  6. Harry Potter Half Blood Prince (2009)

  Buxheti: 250 milionë dollarë

  Përfitimet: 934.4 milionë dollarë

  5. Tangled (2010)

  Buxheti: 250 milionë dollarë

  Përfitimet: 934.4 milionë dollarë

  1. Spider-Man 3 (2007)

  Buxheti: 258 milionë dollarë

  Përfitimet: 890.9 milionë dollarë

  3. Titanic (1997)

  Buxheti: 200 milionë dollarë

  Përfitimet: 2.2 miliardë dollarë

  2. Cleopatra (1963)

  Buxheti: 44 milionë dollarë

  Përfitimet: 57.8 milionë dollarë

  1. Pirates of the Caribbean 3 – At World’s End (2007)

  Buxheti: 300 milionë dollarë

  Përfitimet: 963.4 milionë dollarë. /Telegrafi/

  Lajmi Paraprak

  Faruk Begolli dhe Bekim Fehmiu, dy artistët që lanë vulë në artin shqiptar

  Lajmi i rradhës

  Pse filmi dhe automobili janë të pandashëm? (Foto)

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë