‘Ftyra nuk lahet me pare’

  (Llaushë, Drenicë)

  N’kohë t’vjetra gjaku për ftyrë ish kanë katër lira; gjaku i burrit dymdhetë lira e varra sakat gjashtë lira.

  Shkon njani tu ni plak edhe e dvet:
  – Qysh bâhet kjo punë qi varra i ka gjashtë lira e ftyra katër lira?
  – Ftyra nuk lahet me pare, – ja kthei plaku. – Ai qi nuk don m’e hupë ftyrën e vet, për tâ âsht pishtoli. Ai qi nuk ka dert për ftyrë e do m’i marrë paret, boll i ka katër lira.

  (Nga Folklori Ynë IV)

  Lajmi Paraprak

  Qeveria e RMV-së rriti ndihmën për qytetarët, agjencitë turistike, klubet e natës dhe restorantet e dasmave

  Lajmi i rradhës

  Pse olimpistët kafshojnë medaljet e tyre dhe çfarë bëjnë me ato?

  Lajme tjera

  “Falmë”

  Robert Shvarc Oh, falmë, falmë pse kërkojprej teje unë dashurinëe dhembshurisht pse të qortojnë çastet-vrer, kur shpesh harrojse…
  Më tepër

  Bashkohu

  Informohu në kohë