Jepet premiera e shfaqes “Lojë dashurie“ në Teatrin Shqiptar në Kumanovë

  Me datë 03. 07. 2021 në Teatrin Shqiptar në Kumanovë u mbajt premiera e shfaqjes me titull pune “Lojë dashurie “ nga regjisori Nehat Memeti. Autor i veprës “Lojë dashurie dhe shansi“  (Jeu de l’amour et du hasard) është dramaturgu françez Pierre de Marivaux (1688 – 1763).

  Kjo komedi romantike, e ndikuar nga Comedia del arte është botuar në vitin 1730 dhe paraqet një vëpër tejet avangarde të asaj kohe duke trajtuar një ndër temat më interesante të dramaturgjisë, ate të dashurisë. Më interesant është fakti, se autori me një vision modern “ lejon “ që protagonistët Silvia dhe Doranti të vendosin vet për fatin e vet. Këtë liri, ata e marin nga baballarët e tyre duke i lejuar që të realizojnë idetë e tyre që rastësisht iu bien ndërmend. Ata, duan që të maskohen në sherbëtorë dhe nga një distancë të analizojnë partnerin e mundshëm të tyre. Autori, në këtë mënyrë trajton dhe relativizon  një ndër kundërshtitë më kryesore të veprës ate të tradicionales kundrejt asaj bashkëkohore.

  Konventa e zhanrit është e tillë që dihet paraprakisht se protagonistët do të përfundojnë në një marrëdhënie të lumtur, por nuk dihet se si do të arrijnë një rezultat të tillë gjë që e bën publikun më kurioz reth ngjarjeve që pasojnë.

  Autor: Pjer de Marivo
  Regjia: Nehat Memeti
  Ass. Regjie: Ibër Deari

  Luajnë:

  Sara Bajrami
  Faton Ibrahimi
  Ahmeti Kujtime
  Mendim Murtezi
  Musa Isufi
  Mirsad Abazi


  Skenograf: Ardian Kadriu
  Kostumografia: Medina Hoxha
  Muzika: Alisan Mehmedi
  Organizator: Jakupi Jakup, Fidan Alili
  Inspicient: Gjilsime Ajdini Aziri
  Mjeshtër i dritave: Sefedin Sefo Murseli
  Mjeshtër zërimi: Asllan Fazliu

  Lajmi Paraprak

  Predan: Në Ballkan do të vjen dikush tjetër, nëse BE nuk zgjerohet

  Lajmi i rradhës

  Koktej freskues nga shalqiri

  Lajme tjera

  Shtegtojnë derrat

  Stefan Çapaliku Shtegtojnë derrat.Dhe derratshtegtojnë larg,kalojnë dete,oqeane,dhe era që i rreh gjoksinia hollon trupin dhe i bën zogj……
  Më tepër

  SIPAS KUTIT

  Nga: Michael C. KeithPërktheu: Fadil Bajraj Ai i jepte gruas së tij të lexonte gjithçka që shkruante. Ajo…
  Më tepër

  Bashkohu

  Informohu në kohë