Kam shumë shpresë

  Naim Frashëri

  Kam shumë shpresë
  Te Perëndija.
  Që të mos jesë
  Kshu Shqipëria,
  Po të ndritohet
  Të lulëzohet. 

  Pa vjen një ditë
  Që të na sjellë
  Të madhe dritë
  P’ajo të pjellë:
  Qytetërinë,
  Fatbardhësinë.

  Vëllazërija
  Edhe bashkimi
  E njerëzija
  Është shpëtimi,
  Lum kush t’arrijnë!
  Pa do të vijnë.

  Që Shqipërija
  Do të ndritohet
  Dhe ligësija
  Do të mërgohet.
  Jak’ e vërtetë!
  Pse rri e qetë?

  Për Shqipërinë
  Ditët e mira
  Paskëtaj vinë
  Shkoj errësira,
  Lum kush të rronjë,
  T’a shohë zonjë!

  Se Shqipëtari
  E gjuh’ e tija
  Venë së mbari
  Dhe Shqipërija,
  Lum kush t’a shohë
  Për pakë kohë.

  Pa dituritë
  Dhe mbrothësija
  E mirësitë
  Dhe njerëzija
  Do të burojnë
  Nukë mënojnë.

  Lajmi Paraprak

  Temperaturat e ulta apo të larta, si përfiton më shumë trupi juaj?

  Lajmi i rradhës

  BE-ja do t’i ndajë Tunizisë 105 milionë euro për të frenuar migrimin

  Lajme tjera

  Para se të vish

   Alda Merini Para se të vishSillmë tre trëndafil të kuqPara se të vishSillmë një Gishtëz të madhSepse duhet…
  Më tepër

  Bashkohu

  Informohu në kohë