Gënjeshtrat

  Dritëro Agolli

  O popull,ç’të bëjnë!
  Të japin lodra të luash,
  Të mbajnë me përralla,
  Të flesh në shtrat sa të duash,
  Pa zhurma e andralla,
  Të quajnë të vogël,
  Dhe thonë se ende s’di shumë,
  Të japin në duar një lodër
  Dhe thonë:
  pusho, mos bëj zhurmë!
  Refren i përhershëm në kohët.
  O popull, ç’të bëjnë!
  Të thonë:
  “Gërvisht e fito” në letra!.
  Dhe ti gërvisht me thonjtë e paprerë
  Nën mëngët e vjetra ,
  Dhe fati s’të vjen asnjëherë.
  Të marrën përdore me lekë
  T’i shohësh Miss-et,
  Kur zhveshur kërcejnë,
  Me brekë e pa brekë,
  Në skenë.
  O popull, ç’të bëjnë!
  Të japin lodra në duar
  Me Tomin dhe Xherrin ,
  Të bëhesh fëmijë i duruar ,
  Mos njohësh telashin dhe sherrin.

  Lajmi Paraprak

  Thëniet më të bukura nga Milan Kundera

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë