“Letër nënës”

  Sergej Esenin

  Gjallë je, nënoke? Edhe unë
  Gjallë jam. Shëndet më paç, shëndet!
  Dritë e bëftë krejt kjo mbrëmje e lume
  Izbën tënde, që me mall më pret.

  Thonë se je ligur e je tretur
  Nga meraku im, po nuk ankon,
  Se, pështjellë me një shall të vjetër,
  Fillikate rrugës shpesh kalon.

  Dhe kur mugëtirë e kaltër bie,
  Një vegim i zi të kall ty frikë,
  sikur në një sherr diku në pije,
  Vjen dikush e ma këput me thikë.

  Kot, e dashur, vuan kaq, besomë,
  Brenga t’i fanit këto ndër sy.
  S’jam aq pijanec i lig sa ç’thonë,
  Si do vdes pa të të parë ty?

  Unë jam po foshnje, si një herë,
  Dhe një shpresë veç ushqej në gji:
  T’iki nga ky tym e kjo poterë,
  Te shtëpiza jonë aty të vij.

  Dhe do vij, kur kopshti ynë i bardhë
  Anekënd të vishet me blerim.
  Vetëm ti, si tetë vjet më parë,
  Mos më zgjo aq herët në agim.

  Mos e zgjo atë që shkrumb iu bënë
  Endërrat e moshës plot hare.
  Më ka vrarë jeta mjaft, o nënë,
  Dua veç të shlodhem e të fle.

  As t’i lutem Zotit mos më thuaj,
  Si dikur në t’artën mituri,
  Ti ke mbetur ngushëllim për mua,
  Dritë e parrëfyer, vetëm ti.

  Ndaj merak ti mos m’u bëj aq tepër,
  Tek e liga mendjen mos e ço,
  Dhe aq shpesh, me shallin tënd të vjetër,
  Fillikate rrugën mos kalo.

  Lajmi Paraprak

  Fëmijët të rrezikuar, po humbasin reflekset e mbrojtjes

  Lajmi i rradhës

  Vetura më e shitur në Europë

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë