Trishtim

  Herman Hesse.

  Ç’më ngrohte gjer dje plot shije,
  Sot vdekja e mban në gji.
  Lule pas lulesh bien
  Nga pemë e trishtimit tani.

  I ndiej si bien, bien
  Si borë që rrugën mbulon,
  Dhe hapat më nuk ndihen,
  Një heshtje e gjatë afron.

  Në qiell s’ka yje as hënë.
  Në zemër s’ka dashuri.
  Gjer tutje një heshtje ka rënë
  Dhe bota u mplak e u mpi.

  Kush mbron dot zemrën një fije
  Nga koha plot ligësi?
  Lule pas lulesh bien
  Nga pemë e trishtimit tani.

  Lajmi Paraprak

  Problemet shëndetësore që shkakton mungesa e vitaminës B12

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë