OPORTUNIZMI

  Niccolo Machiavelli
  Përktheu: Astrit Lulushi

  “Kush je ti që dukesh më pak i ëmbël
  Ndërsa qiejt zbukurohen me luks
  Me pajën tënde?
  Pse pra, i shqetësuar?
  Pse këto krahë mbi këmbët e tua?”
  “Nuk më njeh? Jam, Oportunizmi
  Arsyeja që kurrë nuk rri në një vend
  Është se rrota kam nën këmbët e mia;”
  “Më thuaj, kush është ai që të shoqëron?”
  “Quhet Pendimi, i cili më mbron mua!”

  Lajmi Paraprak

  A është poezia edhe në kërkim të Zotit?

  Lajmi i rradhës

  Luigji Pirandelo, ambivalenca ndërmjet aktorit dhe personazhit

  Lajme tjera

  Porosia e Nanës

  Esad Mekuli Për ke në dritë ju qita,o djelm!Për ke ju rrita,o bij`?Pse u gëzova unë në jetë?—…
  Më tepër

  Bashkohu

  Informohu në kohë