PËR TA HARRUAR MUNGESËN E SAJ, SHKROVA NJË POEZI

  Mahmoud Darwish
  Përktheu: Elmaz Fida

  Ajo nuk erdhi dhe me vete thashë:
  As nuk erdhi, as nuk do të vijë.
  Mbrëmjen e sajova sipas zhgënjimit tim
  dhe mungesës së saj.
  Fika qirinjtë e saj,
  ndeza dritën,
  piva gotën e saj të verës, pastaj e theva,
  dhe ndërrova muzikën ritmike të violinave,
  me këngë perse.
  I thashë: Nuk do të vish.
  prandaj, do ta heq kollaren
  elegante. Kështu ndihem më rehat.
  Do të vesh pizhamet blu
  dhe do vardallosem zbathur.
  Nëse dëshiron, mund të ulem dhe këmbëkryq
  mbi divan, e të të harroj
  madje të harroj gjithçka që ka të bëjë me mungesën.
  I ktheva gjërat që kisha përgatitur për festën tonë brenda në sirtarë dhe hapa të gjitha dritaret e perdet.
  Trupi im s’ka asnjë sekret përballë natës
  përveç asaj që prisja dhe e humba …
  Qesha me maninë time për të pastruar ajrin për hir të saj
  e kisha parfumosur me ujë trëndafili dhe limoni
  Nuk do të vijë … do ta zhvendos dhe orkidean
  nga ana e djathtë në të majtë
  që ta ndëshkoj për harresën …
  Mbulova pasqyrën mbi mur me pallton time që të mos shoh
  shkëlqimin e imazhit të saj… e të pendohem.
  Thashë me vete: Do t’i harroj dhe citimet e thëna për të
  ato të gazelit të vjetër,
  sepse nuk meriton
  as dhe një poezi, qoftë dhe të vjedhur …
  E harrova, pastaj ushqimin e përgatitur
  e hëngra në këmbë.
  Lexova një kapitull nga një libër shkollor
  rreth planetëve të largët
  dhe për ta harruar mungesën e saj, shkrova një poezi
  Këtë poezi …

  Lajmi Paraprak

  Buxheti 2024, parasheh rritje të pagave të politikanëve prej 78%

  Lajmi i rradhës

  Mbreti i Panairit

  Lajme tjera

  Trishtim

  Herman Hesse. Ç’më ngrohte gjer dje plot shije,Sot vdekja e mban në gji.Lule pas lulesh bienNga pemë e…
  Më tepër

  Bashkohu

  Informohu në kohë