Përbindëshi

  Maram Almasri
  Përkheu: Elmaz Fida

  Që e vogël
  pata dëgjuar një përrallë
  Sa të vërteta janë përrallat?
  Për një përbindësh
  të madh, gjigand
  me trup të fortë, gur
  Nëse kthehej vdiste
  Nëse mbështillej kruspull vdiste
  Nëse ndalonte vdiste.
  Ai veç vraponte, vraponte
  duke shkatërruar gjithçka
  Shtëpitë dhe pemët
  Malet
  dhe luginat.
  Shkatërronte spitalet
  Xhamitë
  Kishat
  Manastiret dhe teqetë.
  Gjithçka që i dilte para
  rrafshohej, rrënohej.
  Një ditë, një nënë fëmijësh i ndërpreu rrugën
  fëmijësh të vegjël, foshnja
  Ajo i këndoi një ninullë
  i foli për bukurinë
  për të mirën
  i recitoi një poezi
  me zë të butë, si prekja e nënës së tij
  me fjalë të ëmbla, si puthja e nënës së tij
  E ai, ndaloi, u mblodh kruspull
  dhe ktheu rrugë
  larg saj dhe fëmijëve të saj
  edhe pse e dinte që kthimi
  ishte vdekja e tij.
  Që e vogël
  i besoja përrallat
  Vazhdoj t’i besoj edhe sot
  prandaja shkruaj poezi.

  Lajmi Paraprak

  Pendarovski: Nuk rrezikohet siguria e shtetit, nëse vendosen në Kushtetutë etnitetet më të vogla

  Lajmi i rradhës

  Organizohet debati “Liria e medias përballë presioneve politike dhe propagandës, dezinformatave dhe gjuhës së urrejtjes: Si më tutje?”

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë