“Personi që punon gjatë gjithë ditës nuk ka kohë për të fituar para”

  Vetë emri i manjatit të naftës John Rockefeller është sinonim i pasurisë dhe suksesit. Ai e bëri pasurinë e tij duke mos filluar me asgjë; më vonë, ai do të fillonte të dhuronte vazhdimisht një pjesë të pasurisë së tij për bamirësi.

  Kjo është lista me 17 parime për jetën nga John Rockefeller, të cilat e ndihmuan atë të arrijë lartësi të tilla suksesi – dhe pasurimi njerëzor.

  Gjithmonë synoni ta shndërroni çdo katastrofë në një mundësi.

  Mos kini frikë nga shpenzimet e mëdha, por nga të ardhurat e vogla.

  Personi që punon gjatë gjithë ditës nuk ka kohë për të fituar para.

  Mirëqenia juaj varet nga vendimet tuaja.

  Nëse qëllimi juaj i vetëm është të bëheni të pasur, nuk do ta arrini kurrë.

  Një miqësi e themeluar në biznes është më e mirë se një biznes i themeluar në miqësi.

  A e dini të vetmen gjë që më jep kënaqësi? Të është që dividentët duke hyrë.

  Përveç bërjes së gjësë së duhur, gjëja më e rëndësishme është t’ua bësh të ditur njerëzve se po bën gjënë e duhur.

  Unë preferoj të punësoj një njeri me entuziazëm sesa një njeri që di gjithçka.

  Menaxhimi i mirë nuk është tjetër vetëm aftësia për t’u treguar punonjësve mesatarë se si të bëjnë punën e njerëzve shumë më lart se ata.

  Këmbëngulja do t’ju ndihmojë të arrini gjithçka, qoftë ajo diçka e drejtë apo e gabuar, e mirë apo e keqe.

  Askush nuk e di se kush do të jetë në këtë jetë, por është gjithmonë e rëndësishme të mbani mend se keni lindur për diçka të veçantë.

  Mos ki frikë të heqësh dorë nga e mira që të shkosh për shumë më të mirën.

  Ju mund të jepni llogari për të gjitha milionat që keni fituar, përveç atij të parit.

  Krijoni një reputacion i cili më vonë do të funksionojë në favorin tuaj.

  Aftësia për t’u marrë me njerëzit është një produkt po aq i blershëm sa sheqeri ose kafeja.

  Dhe unë do të paguaj më shumë për këtë aftësi.

  Nuk mendoj se ka ndonjë cilësi tjetër kaq thelbësore për suksesin e çfarëdo lloji, sesa cilësia e këmbënguljes. Ajo kapërcen pothuajse gjithçka, madje edhe natyrën.

  Lajmi Paraprak

  Tokat shtetërore, vështirë për t’u shitur

  Lajmi i rradhës

  Tetovë, vdekshmëria ende në nivel të lartë nga ndotja e ajrit

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë