A do të marrë Ohri një afat shtesë nga UNESCO?

  Komiteti i Trashëgimisë Botërore për Arsimin, Shkencën dhe Kulturën në OKB do të vendosë sot nëse Ohri do të vendoset në Listën e Trashëgimisë Botërore Kulturore dhe Natyrore në rrezik.

  Përndryshe, Maqedonia pret të marrë edhe dy vjet shtesë për të zbatuar rekomandimet e UNESCO-s.

  Kryeministri Zaev nga Ohri tha se ishte i kënaqur me atë që ishte arritur, por tha se cilido qoftë vendimi, ai do të respektohet.

  I pyetur nëse ai e nxiti shtetin të merrte kohë shtesë për rekomandimet, Zaev është i prerë se kjo vendoset nga ekspertë dhe jo nga politikanë.

  “Kjo nuk ka të bëjë me politikë, por me ekspertë të jashtëzakonshëm, profesionistë, me një ndikim dominues mbi përfaqësuesit e vendeve nordike. Norvegjia, për shembull, po udhëheq të gjithë këtë projekt dhe është më i zëshmi, por Kryeministri Zaev nuk mund ta thërrasë Kryeministrin e Norvegjisë. Nuk funksionon në atë mënyrë. Nuk është e drejtë që bota të kujdeset për Ohrin, është e drejtë që ne, në shtëpi, të kujdesemi për Ohrin. Dhe ne do të kemi sukses në atë”, tha Zoran Zaev.

  Lajmi Paraprak

  Disa mënyra natyrale si të largoni rrudhat nga fytyra

  Lajmi i rradhës

  Mbi 9 mijë parkime për qindra mijëra makina

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë