Agjencia e Mijallkovit vazhdon të përfitojë nga tenderët shtetëror

  Studentët, profesorët dhe kampusi “Shën Kirili dhe Metodi” do të sigurohet nga agjencia SGS, të cilën LSDM e lidhi me ish-drejtorin e DSK-së, dhe tani kriminelin e dënuar Sasho Mijallkov. SGS fitoi tenderin e këtij viti sepse ofroi çmimin më të ulët krahasuar me dy agjencitë e tjera të sigurimit që iu përgjigjën thirrjes publike. Kontrata është e vlefshme për një vit, ndërsa SGS do të përfitojë 88 mijë euro. Sipas marrëveshjes së publikuar nga Byroja e Prokurimit Publik, shuma totale për sigurimin e Universitetit do të paguhet nga:

  Byroja e Prokurimit Publik

  “Rektorati deri në 900 mijë denarë pa TVSH

  Fakulteti Ekonomik deri në 900 mijë denarë pa TVSH

  Fakulteti Juridik deri në 900 mijë denarë pa TVSH

  Fakulteti Filozofik deri në 1 milion denarë pa TVSH

  Fakulteti Filologjik deri në 900 mijë denarë pa TVSH ”

  Marrëveshja u nënshkrua nga rektori i universitetit dhe katër dekanët. Marrëveshja përcakton që SGS të kontrollojë vazhdimisht objektet. Për të kontrolluar hyrjen dhe daljen e personave nga kampusi, por edhe për të parandaluar nëse dikush dëshiron të hyjë pa autorizim.

  Byroja e Prokurimit Publik

  “Mbajtësi i prokurimit është i detyruar të përcaktojë identitetin e personave të panjohur dhe, nëse është e nevojshme, t’i largojë ato nga lokalet nëse nuk kanë bazë për qëndrim.”

  SGS është zotuar për përmbushje cilësore të kontratës me garanci prej gjysmë milion denarë. SGS e siguroi “Shën kirilin dhe Metodin” për 77 mijë euro vitin e kaluar, dhe për të njëjtën shumë e fitoi tenderin në 2019. Ndërsa LSDM-ja ishte në opozitë kishte akuza vazhdimisht se edhe pse në letër Mijalkovi nuk është pronari i SGS-së, ai qëndron pas agjencisë së sigurimit. LSDM gjithashtu publikoi “bomba” përmes të cilave pretendonte se SGS dhe Mijalkov nga qeveria e udhëhequr nga Nikola Gruevski, kanë marrë 15 milion euro para publike. Sasho Mijalkov në burgun e Shutkës është gati katër muaj. Ai u dënua me 20 vjet burg për përgjimin dhjetë vjeçar të paligjshëm dhe blerjen e pajisjeve të përgjimit për policinë sekrete. Nga paraburgimi nuk doli as me garanci prej mbi 10 milion euro./Alsat/

  Lajmi Paraprak

  A shkakton autizëm epidurali i kryer gjate lindjes?

  Lajmi i rradhës

  Punëdhënësit janë kundër që e diela të jetë ditë jopune

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë