Historia e himnit të Francës

  Më 30 qershor 1792 në Paris, këndohet për herë të parë “Marsejeza” si këngë lufte.
  Konventa e miratoi si himnin kombëtar më 14 korrik 1795, por e humbi këtë status nga Napoleon Bonaparti, për t’u rikthyer pak kohë pas Revolucionit të korrikut 1830.

  “Marsejeza” u njoh si himn i lëvizjes revolucionare ndërkombëtare nga Komuna e Parisit në vitin 1871.

  Tetë vjet më vonë u rishpall himn kombëtar i Francës, dhe vazhdon të jetë.

  Lajmi Paraprak

  Pasaportat e skaduara nuk garantojnë udhëtimet | MPJ: Ende nuk kemi marr konfirmim nga shtetet tjera

  Lajmi i rradhës

  Makina fluturuese bën një fluturim provë por edhe të suksesshëm midis dy aeroporteve

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë