Aliu: Ligji për media do t’i përfshijë edhe portalet, sepse në atë pjesë është kaos

   Janë duke u analizuar komentet, kritikat dhe sugjerimet pas fazës së dytë të Ligjit për media (Ligji për shërbimet mediatike audio dhe audiovizuale) të cilat kanë arritur në masë të madhe në Ministrinë e Shoqërisë Informatike dhe Administratës (MSHIA), përcjell Nistori.

   “Shpresoj që për dy javë të kemi një draft. Kemi të bëjmë me televizione kombëtare, lokale, operatorë. Jo çdokush do të jetë i kënaqur sa të dojë, por e rëndësishme është që të gjithë të jenë të kënaqur dhe të mos ndihen jashtë atij ligji. Mendoj se jemi në rrugën e duhur, e hapëm procesin dhe për herë të parë të gjithë u konsultuan dhe mund t’i dërgonin letër MSHIA-së, tha ministri Azir Aliu në një takim me gazetarët.

   Nëse në ligjin do të mbetet neni 102, me të cilin ndalohet me para shtetërore të paguhen fushata në mediat private, apo siç kanë sugjeruar disa deputetë, ai do të fshihet me të cilën gjë do të mundësohen përsëri reklama shtetërore në radiot dhe televizionet private? Aliu është përgjigjur se do të jetë në përputhje me legjislacionin e BE-së.

   A do të mbetet në ligj neni 102, me të cilin ndalohej përdorimi i parave të shtetit për të paguar fushatat në media private, apo siç kanë sugjeruar disa deputetë, do të fshihet, gjë që do të lejonte sërish reklamat shtetërore në radiot dhe televizionet private? Aliu është përgjigjur se do të jetë në përputhje me legjislacionin e BE-së.

   “Nuk do të jetë 102 siç ishte, por në përputhje me akiton e BE-së. Ne kemi mendime të ndryshme këtu – shefat e mediave duan para, gazetarët duan rregulla dhe jo të kufizohen dhe kjo duhet të jetë atje sepse Akito thotë – një gazetar duhet të jetë gazetar dhe të mos jetë i kufizuar në atë që shkruan. Ligjin do ta bëjmë në bazë të vërejtjeve dhe asaj që thonë ekspertët. Dhe nuk i referohet vetëm 102,  ky është problemi më i vogël real”, shtoi Aliu.

   Problem më i madh është, tha, abuzimi i përmbajtjeve pornografike në internet, për të cilën gjë duhet të ketë kontroll.

   Gjithashtu, me ligjin do të përfshihen edhe portalet sepse, tha ministri, “në atë pjesë është kaos”.

   “Ky do të jetë një ligj i ri si ombrellë për të gjithë dhe do të përgjohet çdo komunikim elektronik. Ka edhe gazetarë, etika e të cilëve është në nivel të ulët. Askush nuk kontrollon asgjë, marrin informacione dhe e lëshojnë”, shtoi Aliu. 

     Lajmi Paraprak

     TIFF ODA në Tetovë vjen në qiell të hapur me filmin “Virgjëresha shqiptare”

     Lajmi i rradhës

     Antikorrupsioni, javën tjetër vendos për “nipat” e Ali Ahmetit

     Lajme tjera

     Bashkohu

     Informohu në kohë