Andonovski i LGBT: Ribrendimi i BDI-së është rreze shprese për pjesëmarrje më aktive të shqiptarëve në aktivizimin e LGBT-së

  Ribrendimi i BDI-së në parti të gjelbër për njeriun e parë të komunitetit LGBT në Maqedoni, Koço Andonovski është shenjë e shpresës se partitë politike shqiptare do të mund të ndodhë ndryshimi, dhe të krijohet lidership në drejtim të pjesëmarrjes më aktive të shqiptarëve në promovimin e të drejtave të LGBT bashkësisë.

  Në lidhje me vërejtjen e gazetarit se nuk ka asnjë deputet shqiptar në grupin ndërparlamentar për promovimin e të drejtave të njerëzve LGBT, dhe pothuajse nuk ka asnjë aktivistë shqiptarë, Andonovski thotë:

  “Ndoshta ky ribrendim i BDI-së në parti të gjelbër është një rreze shprese, sepse partitë e gjelbërta kudo në botë dhe në Europë janë liderë në politikat progresive, avokatët e progresit, çfarë duhet të ndodhë në një shoqëri, veçanërisht për njerëzit LGBT “, tha Andonovski.

  Lajmi Paraprak

  Si ndikon ushqimi i mëngjesit tek aktiviteti i trurit gjatë ditës

  Lajmi i rradhës

  Cvetkoviq: Fotografia më e trishtuar e njerëzve të LGBT-së është në Kosovë dhe në Maqedoni

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë