Cvetkoviq: Fotografia më e trishtuar e njerëzve të LGBT-së është në Kosovë dhe në Maqedoni

  Sipas Bankës Botërore, fotografia më e trishtuar e njerëzve LGBT dhe komunitetit është në Kosovë, Maqedoni dhe Bosnjë e Hercegovinë, është shprehur Irena Cvetkoviq, drejtoreshë ekzekutive e koalicionit “Margini”. Në paraqitjen e saj në emisionin “360 gradë” në Alsat, Cvetkoviq shtoi se një ligj mbi martesat mes gjinisë së njëjtë po diskutohet tashmë në Kosovë.

  Sipas Bankës Botërore, fotografia më e trishtë e njerëzve LGBT dhe njerëzve në rajon, në Ballkanin Perëndimor është në Kosovë, Maqedoni dhe Bosnjë e Hercegovinë, dhe kjo thotë se në cilat kushte socio-ekonomike është më e vështirë pranimi i personave LGBT, por ajo që unë mund të them është se në “Një ligj mbi martesat e të njëjtës gjini po diskutohet tashmë në Kosovë,” është shprehur Cvetkoviq.

  Lajmi Paraprak

  Andonovski i LGBT: Ribrendimi i BDI-së është rreze shprese për pjesëmarrje më aktive të shqiptarëve në aktivizimin e LGBT-së

  Lajmi i rradhës

  Ish-zyrtarët e akuzuar për keqpërdorime, ende në liri

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë