‘Ankthi i maskës’, tetë në dhjetë italianë nuk janë të gatshëm ta braktisin atë

  Shumica e italianëve nuk janë të gatshëm të heqin maskën edhe nëse detyrimi për ta mbajtur atë jashtë nuk është më për shtetin fqinj. 

  Sipas një studimi të Coldiretti / Ixè, tregon se gjatë verës më shumë se tetë në dhjetë qytetarë (82%) deklarojnë se duan ta mbajnë atë. 

  Ata deklarojnë se duan ta mbajnë shpesh me vete ose gjithmonë për të garantuar mbrojtje nga rreziqet e rifillimit të infeksioneve, veçanërisht në zonat e mbushura me njerëz.

    15% e popullsisë mendon se e përdor atë ndonjëherë ose rrallë, ndërsa vetëm n 3% e pa reduktueshme thonë kurrë.

   ” Unë mendoj se është ende shumë frikë – i tha LaPresse psikologia Maddalena Cialdella – veçanërisht për ata që kanë provuar personalisht Covid te një i afërm ose mik. Për momentin nuk ka siguri, pavarësisht nga fakti se ka vaksina, dhe gjithashtu ka flasim për variantin e ri Delta “. 

  Në fakt, mbi gjashtë në dhjetë italianë (63%) janë të gatshëm të lëvizin për pushimet e tyre në mënyrë që të injektohet me dozën e parë ose të dytë të vaksinës, me frikën se Covid është më e fortë se dëshira për t’u çlodhur. 

  Mbrojtja shëndetësore mbetet përparësia, me vetëm 23% të italianëve që preferojnë të shtyjnë vaksinën në mënyrë që të shijojnë pushimet e tyre, ndërsa 8% e mbetur janë të pavendosur.

  Fakti mbetet që urgjenca Covid gjithashtu ka ndikuar këtë vit në zgjedhjen e vendndodhjes së pothuajse një në dy italianë (49%) që shkon me pushime, sipas një analize të Coldiretti në të dhënat e Istat. 

  Nuk është rastësi që 33% e pushuesve do të qëndrojnë brenda rajonit të tyre, dhe vetëm 6% planifikojnë të shkojnë jashtë vendit. 

  Pjesa tjetër do të udhëtojë në një rajon tjetër nga ai i vendbanimit.

  Lajmi Paraprak

  Pas 19 viteve, përfundoi pjesëmarrja e Maqedonisë së Veriut në misionin paqësor në Afganistan

  Lajmi i rradhës

  VMRO-DPMNE: Zaev keqpërdor flamurin europian | Tatim i naftës, bujqve, mullistëve, taksistëve…

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë