SAShK-u fiton betejën përballë Qeverisë

  Foto: Nistori

  SAShK-u dhe Qeveria arritën marrëveshje për rritjen e pagave për mësimdhënësit në shkolla dhe çerdhe për 12 për qind. Fjalën përfundimtare për ndërprerjen e grevës, SASHK do ta thotë nesër në mbrëmje pas konsultimeve me anëtarësinë dhe nëse është pozitive, nxënësit do të kthehen në shkolla të mërkurën.

  Kryetari i SASHK-ut Jakim Nedelkov pas tre orësh bisedime në Qeveri tha se kanë arritur të harmonizojnë qëndrimet në kuadër të mundësive të shtetit për rritjen e pagave në mbrojtjen dhe arsimin e fëmijëve, që do të fillonte në korrik me përfundimin e rebalancit të buxhetit dhe sigurimin e fondeve të nevojshme.

  Rritja do të jetë 12 për qind e pagave aktuale me shtesa të parashikuara nga Kontrata Kolektive. U fol edhe për hartimin e marrëveshjeve kolektive në fushën e mbrojtjes së fëmijëve, arsimin fillor dhe të mesëm dhe zgjidhjen e disa çështjeve të hapura si shpenzimet e udhëtimit dhe pagesat e pushimeve.

  Ministrat e Arsimit dhe Punës dhe Politikës Sociale, Jeton Shaqiri dhe Jovanka Trençevska, deklaruan se presin që nga e mërkura shkollat ​​dhe çerdhet të funksionojnë normalisht.

  Trençevska tha se me rritjen e pagave nuk ka rrezik për inflacion shtesë dhe rrezikim të buxhetit dhe paralajmëroi se mjetet e nevojshme do të sigurohen me rebalancin e thesarit të shtetit.

  Lajmi Paraprak

  Rusia dëbon 40 diplomatë gjermanë

  Lajmi i rradhës

  “Të hapen sa më shpejt bisedimet për hyrjen e Shqipërisë dhe RMV-së në BE”

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë