“Ballkani i Hapur”, vendoset tabela e parë në kufirin “Tabanoc”

  Në vendkalimin kufitar Tabanovce, në hyrje të Maqedonisë së Veriut, Drejtoria doganore e Maqedonisë së Veriut vendosi tabelën e parë për Linjën e Gjelbër për “Ballkani i Hapur”, që është një nga projektet e para të nismës për qarkullim më të shpejtë të mallrave, shërbimeve. njerëzve dhe kapitalin, përcjell Nistori.

  Përfitimi më i rëndësishëm nga Linja e Gjelbër për kompanitë dhe transportuesit, si dhe për operatorët ekonomikë të autorizuar nga “Ballkani i hapur” është një reduktim i kohës së pritjes në pikat kufitare. Kjo mundësohet nëpërmjet prioritetit në tranzicionin dhe zbatimin e procedurave doganore.

  Me shënimin e Linjës së Gjelbër për “Ballkanin e hapur”, Doganat në Maqedoninë e Veriut dhe më pas partnerët nga Serbia dhe Shqipëria do të bëjnë të njëjtën gjë në pozicionet kur hyjnë nga Maqedonia e Veriut në këto dy vende.

  Autorizimi për operator ekonomik të autorizuar i lëshuar nga Drejtoria doganore është konfirmim se personi që mban OEA është partner i besueshëm dhe i sigurt i organit doganor dhe ka kontroll mbi proceset e funksionimit të tij dhe me protokollet që kemi nënshkruar reciprokisht ato certifikata dhe janë njësoj të vlefshme për vendet që janë pjesë e nismës “Ballkani i hapur”. Ky është një përfitim i rëndësishëm për kompanitë nga tre vendet që më shpejt dhe
  ata mund të tregtojnë mallrat e tyre në mënyrë më efektive. /Nistori/

  Lajmi Paraprak

  Ivanovska: Njerëzit duan drejtësi, duan të shohin që ai i cili ka kryer vepër penale të jep llogari

  Lajmi i rradhës

  Si të mbrohemi nga lajmet e rreme?

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë