“Besa Trans Preshevë” organizon turne krishtlindjesh në Stamboll edhe për qytetarët e RMV-së

  Besa Trans, por tani agjenci turistike me lokacion në Preshevë organizon turne për Krishtlindje për Stamboll dhe për qytetarët e Maqedonisë.

  Për vetëm 79 euro ofron aranzhim nga data 6 (sot) deri më 13 janar me dy netë e tre ditë në qytet në Bosfor. Dhe ajo që është më simptomatike – nisja është nga Gostivari, Tetova dhe Shkupi.

  “Telma” është përpjekur të organizojë një aranzhim për këtë udhëtim që fillon sot për të mësuar se ku është kjo agjenci në rrjetet sociale, e cila mban të njëjtin emër si agjencia Besa Trans në RMV – e cila organizoi shëtitjen për në Turqi në të cilën vdiqën 45 qytetarë të RMV-së.

  Autoritetet përgjegjëse nuk kanë dëgjuar dhe as nuk e dinë nëse bëhet fjalë për të njëjtin autobus dhe i njëjti shef – Bekim Haxhiu i cili është jashtë vendit pas aksidentit. Ai po merret në pyetje nga hetuesit bullgarë.

  Kërkimet për një agjenci fqinjësore nisën nga shtëpia. Ne telefonuam Besa Trans në Shkup. Pas disa tentativave u shfaq një zë femre që na siguroi se nuk punojnë dhe se nuk i organizojnë këto turne.

  Të njëjtën gjë pretendon edhe inspektorati, i cili ende nuk ka arritur të hyjë në selinë e agjencisë, por edhe u dorëzuan, sepse agjencisë i janë hequr licencat dhe është mbyllur – pohojnë nga inspektorati.

  Nga atje shprehen të bindur se një agjenci e huaj (jashtë vendit) nuk guxon të marrë pasagjerë nga RMV-ja dhe kjo duhet të kontrollohet nga policia dhe dogana, përcjell Nistori.

  Edhe Ministria e Transporteve konfirmoi se agjencia vendase nuk ka licencë.

  “MINISTRIA E TRANSPORTIT IA HOQI PLOTËSISHT LEJEN E PUNËS KOMPANISË DHE AJO KA NDALESË NË KRYERJEN E TRANSPORTIT TË BRENDSHËM DHE ATË NDËRKOMBËTAR TË UDHËTARËVE” – THONË NGA MINISTRIA.

  Ne telefonuam në numrat e Besa Transit nga Presheva. Një zë mashkull që pretendonte se ishte shefi i agjencisë filloi me lehtësi të na shiste bileta për marrëveshjen.

  Kur e pyetëm se ku duhet të paguajmë – ai tha se në autobusin e nisjes. Ai shpjegoi se autobusi i çon udhëtarët nga Maqedonia deri në kufi. Kur pyetëm se autobusët e kujt ishin të Maqedonisë apo të huaj, ai nuk u përgjigj konkretisht.

  Dhe ai duhej të na jepte një kontakt një person nga Maqedonia që mund të na shpjegojë gjithçka dhe të na japë bileta, përcjell Nistori.

  Por pasi thirrëm sërish kontaktin nga Maqedonia, pyetja e parë ishte nëse jemi organe hetimore.

  Menjëherë pas kësaj, shefi ndërroi mendje – shoku i tij i tha se nuk guxon të vozisë turistë nga RMV të territorit tonë, për shkak të doganës dhe policisë dhe se udhëtimi po dështonte, por në faqen e tyre në Facebook nuk njoftojnë nëse udhëtimi vërtetë dështon apo do të organizohet.

  Edhe pas gati dy muajsh, hetuesit bullgarë nuk dolën me ndonjë fajtor konkret për aksidentin. Njerëzit tanë po hetojnë nëse ka faj në institucionet tona, sepse autobusi fatal i “Besa Trans” ka kaluar 120 herë kufirin, por me dokumente false.

  “ENDE PO PUNOHET, MBLIDHEN DËSHMI-MATERIALE DHE PO VENDOSET GJENDJA E FAKTIKE PËR KRIM TË MUNDSHËM. NË INTERES TË PROCEDURËS PO NDËRMERRET SI VEPRIM HETIMOR, DETAJET NUK MUND TË NDAHEN ME PUBLIKUN” – THONË NGA PThP.

  Kush është Besa trans nga Presheva, a ka lidhje me atë të RMV-së, në autobusin e së cilës në territorin bullgar vdiqën 45 qytetarë tanë, por për momentin askush nuk e di.

  Këtë agjenci nuk e gjetëm në regjistrin qendror të Serbisë. Ndryshe, nisja për në Stamboll, të paktën sipas asaj që është publikuar në faqen në Facebook, është sot.

  Nga Gostivari niset në ora 15:30, nga Tetova në 16:30 dhe në ora 18:00 duhet të hipin udhëtarët nga Shkupi. /Nistori/

  Lajmi Paraprak

  Vetoja bullgare mban pezull integrimin europian të Maqedonisë së Veriut

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë