Ndryshojnë çmimet e derivateve të naftës në RMV

  Komisioni Rregullator i Energjetikës dhe i Shërbimeve të Ujit i Republikës së Maqedonisë së Veriut solli vendimin, me të cilin bëhet ulja e çmimeve të shitjes me pakicë të derivateve të naftës mesatarisht për 1,92% në raport me vendimin e datës 2.9.2022.

  Çmimet e shitjes me pakicë të benzinës EUROSUPER BS-95 dhe EUROSUPER BS-98 ulen për 2,00 den/l, ndërsa çmimi i shitjes me pakicë i EURODIZELIT (D-Е V) ulet për 1,50 den/l.

  Çmimi i shitjes me pakicë i Vajit Ekstra të Lehtë për Amvisëri (ЕL-1) ulet për 3,00 den/litër.

  Çmimi i shitjes me pakicë i Мazutit М-1 SU ulet për 0,277 den/kg dhe tani do të jetë 52,463 den/kg.

  Nga data 6.9.2022, ora 00:01 çmimet maksimale të derivateve të naftës do të jenë:

  Benzinë motori EUROSUPER BS – 95 85,50 (denarë/litër)

  Benzinë motori EUROSUPER BS – 98 88,00 (denarë/litër)

  Naftë motori EURODIZEL BS (D-E V) 98,00 (denarë/litër)

  Vaj për Djegie Ekstra i Lehtë 1 (EL-1) 94,50 (denarë/litër)

  Mazut М-1 SU 52,463 (denarë/kilogram)

  Çmimet referente të derivateve të naftës në tregun botëror, në krahasim me përllogaritjen e mëparshme shënojnë ulje mesatarisht: te benzina për 3,983 %, te nafta për 1,812 %, te vaji ekstra i lehtë për 4,293 % dhe te mazuti ulja është 0,568 % .

  Kursi i denarit në raport me dollarin në periudhën e kaluar, sipas të cilës janë formuar çmimet në përllogaritjen e mëparshme, është më i ulët për 0,068%.

  Theksojmë se këto janë çmimet maksimale të derivateve të naftës nga ora 00:01 e datës 6.9.2022. Tregtarët me shumicë dhe pakicë me derivate të naftës dhe lëndë djegëse për transport, mund t’i formulojnë çmimet e derivateve të ndryshme të naftës dhe lëndëve djegëse për transport edhe më të ulëta se çmimet më të larta që janë përcaktuar.

  Lajmi Paraprak

  “Sektori veterinar është në kolaps, kërkojmë ndihmë nga Qeveria”

  Lajmi i rradhës

  Vazhdon protesta për mbrojtjen e grave dhe vajzave nga dhuna

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë