Brashnarska: Situata humanitare në Ukrainë është alarmante

  Fotografia: Marian Kushnir/REL

  Zëdhënësja e UNHCR-së, Lubinka Brashnarska, në emisionin “200” në Alsat ka thënë se situata humanitare në Ukrainë është “alarmante” pasi shumica e popullsisë së vendit nuk ishte në gjendje të evakuohet në zonat kritike për shkak të luftimeve të vazhdueshme.

  “Pothuajse 13 milionë njerëz nuk janë në gjendje as të largohen nga shtëpitë e tyre. Ata kanë ngecur sepse armiqësitë nuk ndalen dhe ata nuk mund të shpëtojnë. Shumë prej tyre do të kenë nevojë për ndihmë humanitare. Disa prej tyre vetëm se kanë nevojë për ndihmë humanitare. Dy milionë tashmë janë zhvendosur brenda vendit në të gjithë Ukrainën”.

  Lajmi Paraprak

  “Në RMV ka rreth 10 mijë lajme që lidhen me luftën Rusi – Ukrainë”

  Lajmi i rradhës

  OKB: Mbi tre milionë njerëz kanë ikur nga Ukraina

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë