Carovska: Të përdoren libra digjital e jo libra të shtypur

  MPB ka indikacione dhe veprime ku janë shkelur të drejtat materiale të autorëve dhe botuesve të teksteve shkollore, deklaroi ministrja e Arsimit dhe Shkencës, Milla Carovska duke iu përgjigjur në pyetjen e gazetarëve nëse MASH është e informuar se disa librari shesin komplete të librave shkollorë për klasën e katërt, për të cilat nga ky vit duhet të përdoren digjitale.

  “Byroja për Zhvillimin e Arsimit nuk i ka dhënë miratim askujt për printimin e kopjeve. Nëse më thoni se ku janë, atëherë unë do ta raportoja drejtpërdrejt në Ministrinë e Punëve të Brendshme, siç bëra në rastet e mëparshme kur kisha informacione se një gjë e tillë ndodhi dhe ku kishte veprime”, deklaroi Carovska pas pjesëmarrjes në një konferencë për promovimin e edukimi financiar të nxënësve nga shkollat ​​e mesme profesionale.

  Theksoi gjithashtu se inspektorët e arsimit janë vazhdimisht në terren për të kontrolluar nëse tekstet shkollore të fotokopjuara përdoren për klasat e katërta, duke apeluar që të përdoren versionet digjitale.

  Carovska tha se se tekstet shkollore janë falas dhe të disponueshme në e-biblioteka.gov.mk dhe duhet të përdoren në versionin digjital sepse, tha kjo është me interesin më të lartë të nxënësve dhe procesin e shkrim -leximit të tyre digjital dhe monitorimin e përmbajtjeve mësimore të ndjekur nga multimedia dhe kuize që nuk janë në versionin e shtypur.

  Në pyetjen e gazetarëve u përgjigj se është absolutisht e kënaqur me vijimin e vitit shkollor 2021/2022 dhe me gatishmërinë e shkollave dhe mësuesve për të pranuar ndryshimet dhe rezistencën me të cilën, siç tha ajo, dikush u përpoq t’i krijojë ato artificialisht, i bëhet vetëm dëm të arsimit dhe të çdo nxënësi.

  Lajmi Paraprak

  Konica: Në shkrofsh për politikë do të thonë se prishë punë duke egërsuar qeverinë

  Lajmi i rradhës

  KE: Një vend-anëtar i BE-së nuk guxon të ndikojë në politikën e brendshme të shteteve të tjera

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë