Çfarë thanë partitë politike në RMV në ditën e gjashtë të fushatës!

  Partitë politike dje kanë zhvilluar takimet e tyre me qytetarët e vendeve të ndryshme ku kanë prezantuar programet e tyre bashkë me kandidatët përkatës për kryetar komune. Përndryshe dje ishte dita e gjashtë e fushatës zgjedhore për zgjedhjet lokale 2021 njofton Nistori.

  Vullnet Murseli: Do ta modernizojmë stadiumin e Tetovës

  Gjatë qeverisjes sonë me Komunën e Tetovës, do të angazhohemi maksimalisht për eliminimin e pengesave pronësore dhe juridike për t’i mundësuar koncesionerit rinovimin dhe modernizimin e stadiumit të qytetit.

  Synimi ynë është që qytetarët e Tetovës të kenë stadium sipas gjitha standardeve ndërkombëtare ku do mund të ndjekin ndeshje kampionale, të reprezentacionit, super-kupën shtetërore, finalet shtetërore, ndeshje të Ligës së Kampionëve dhe Ligës Europa.

  Poashtu, gjatë qeverisjes sonë do angazhohemi në ndërtimin e një zone të veçantë për tifozët (fan zone) ku ata do të mund të ndjekin ndeshjet e klubit të tyre të zemrës apo kampionatet evropjane e botërore.

  Lexo programin e plotë në: vullnetmurseli.com/programi

  “Më mirë për Tetovën”: Do të jemi korrektorë të partive politike

  Dje nisma “Më mirë për Tetovën” në qendër të Tetovës ka zhvilluar aktivitetin e radhës në vigjilje të fushatës zgjedhore. Nisma ka shpërndarë platformën në lidhje me atë se çfarë do të kërkojnë këshilltarët e tyre gjatë mandatit katër vjeçar në komunën e Tetovës. Ata kanë biseduar me qytetarët për sugjerimet dhe kërkesat se si mundet ta bëjnë Tetovën më mirë, thonë nga nisma.

  “Aktiviteti i ditës së sotme është kontakti me qytetarët, me qëllim që të dëgjojmë, ashtu siç bëmë në ditët tjera. Ishte një atmosferë e këndshme që na jep ende më shumë dëshirë që të vazhdojmë me aktivitetet tona dhe punën vullnetare. Kemi shpjeguar programin, kishte momente interesante kur njerëzit na shikonin se u afroheshim, hezitonin të na dëgjonin, por në momentin që u tregonim se nuk jemi parti politike, atëherë ndaleshin dhe na dëgjonin. Kjo tregon që kemi ba diçka të mirë që ka qenë e shumë pritur prej banorëve të Tetovës”, shprehet Elmedina Abdulahi, kandidate në listën e këshilltarëve të nismës.

  Ajo shprehet se nisma nuk përqëndrohet që në të ardhmen të bëhen parti politike, por ta rregullojnë qytetin, sepse Tetova ka nevojë të rregullohet dhe të del nga kjo gjendje e mjerueshme. Do të jemi korrektorët e partive politike, shprehet Abdulahi.

  Nisma ka zhvilluar takime me banorët e fshatrave të malësisë dhe fshatit Xhepçisht, ku kanë dëgjuar hallet dhe kërkesat që kanë këta banorë.

  Përndryshe, nisma këto zgjedhje lokale garon vetëm me listën e këshilltarëve nën numrin votues 93. 

  Zaev: Nga nji janari do të rriten pensionet

  Kryeministri dhe kryetari i LSDM-së, Zoran Zaev sot në Dellçevë në tubim me qytetarë tha se është marrë vendim për ndryshim të metodologjisë së përllogaritjes së pensioneve dhe sipas kësaj, pensionet do të rriten jo vetëm sipas çmimeve me pakcisë, por edhe me rritjen e pagës mesatare.

  “Dëshiroj të them se nga 1 janari do të rriten pensionet sipas çmimeve me pakicsë dhe sipas rritjes së pagave mesatare, përkatësisht çdo 1 janar dhe çdo 1 korrik do të kemi rritje të pensioneve”, tha Zaev.

  Ai shtoi se deri tani pensionet janë rritur vetëm sipas çmimeve me pakicsë dhe se se në Maqedoni paga mesatare është rritur 10 për qind më shumë se çmimet me pakicsë.

  “Kjo do të thotë edhe rritje e pensoneve”, tha Zaev.

  Përjashtohet nga puna punonjësi që urdhëroi të hidhen mbeturinat në rrugën Zhelinë-Strimnicë 

  Punonjësi i NPK “Mirëmbajtja” Komuna e Zhelinës është larguar nga puna për shkak të një denoncimi nga Nistori ku në video-incizim shihet sesi nëpunësit e ndërmarrjes hedhin mbeturina dhe materiale ndërtimore në rrugën Zhelinë-Strimnicë.

  Drejtori i ndërmarrjes, Suad Alili i ka kërkuar falje opinionit, pasi ai veprim ka qenë i paautorizuar nga NPK “Mirëmbajtja” dhe se punëtori që manipuloi punonjësit tjerë, duke i bindur që t’i hudhin mbetjet ndërtimore aty, do t’i ndërpritet kontrata e punës.

  “Fillimisht, më lejoni që t’ju kërkojmë ndjesë për rastin e djeshëm ku në një video incizim, shihen disa nënpunës të NPK-së duke e keqpërdorur detyrën e tyre. Më duhet ta njoftoj opinionin se ai veprim ka qenë i pa autorizuar nga ne dhe se këtë veprim nuk do ta lëmë pa mos e ndëshkuar. Pas konstatimeve tona si NPK, vendosëm që i gjithë ekipi i cili ka qenë në vend ngjarje të ndëshkohen, ndërsa ideatori që manipuloi këta nënpunës duke i bindur që t’i hudhin mbetjet ndërtimore aty, të largohet nga puna”, deklaron Alili.

  Alili shton se zero tolerancë për keqpërdoruesit dhe ata që tentojnë ta nëpërkëmbin dinjitetin e komunës së Zhelinës. 

  Dimitrevski: Nuk morëm përgjigje për asnjë shkresë nga MASH për shkollën “Sami Frashëri”

  Kandidati i pavarur për kryetar Maksim Dimitrievski, sonte në Emisioni debativ në TV Klan ka publikuar dokumente që lidhen me problemin e ndërtimit të një shkolle të mesme “Sami Frasheri”, një temë që ngrihet gjithmonë gjatë zgjedhjeve.

  “Kjo është një pyetje e hapur që është kaq e politizuar qyteti ynë, gjithmonë për zgjedhje. Kur keni nevojë për diçka për të punuar Shkollën e Mesme Sami Frasheri, askush nuk është askund, veçanërisht mbajtësit e funksionet më të mëdha politike. Investimi i fundit në arsim në Kumanovë është në vitet e ’83 – shkolla fillore Koço Racin. Që atëherë, deri në 3 vjet më parë vetëm 300,000 euro investim. E gjeta veten në një situatë borxhi arsim 2 milion euro, tani shkollat ​​nuk i detyrohen askujt. Ato janë rindërtuar në këto tre vjet, pjesërisht – jo plotësisht ‘Miladinovci”,” Naim Frasheri “, shkollën e plotë” Jeronim De Rada “në Çerkez. U ndërtuan 2 salla sportive, një në fshatin Çerkez, tjetri në shkollën e ekonomisë”, tha Dimitrievski.

  Në debat, Dimitrievski mori një letër dërguar Ministrisë së arsimit dhe shkencës.

  “Investimet kapitale vijnë nga shteti. Këtu është shkronja e parë e 26.09.2018 ku i dërgojmë një kërkesë ministrisë, tek ministri i atëhershëm ku shpjegojmë situatën në shkolla dhe ku po shikojmë, dhe në atë kohë ministri Arber Ademi. Këtu keni konkluzione specifike ku ne themi cila është situata dhe pyesim po fondet vendosen në buxhet. Më parë, në telefon, me ministren e mëparshme Renata Treneska Deskoska ndërtuam një konsensus dhe vendosëm fonde për të ndërtuar atë shkollë. Ne kemi vendosur zhvendosjen, në bashkëpunim me shkollën, stafin, bordin e shkollës dhe
  kemi dhënë udhëzime. Ato fonde u transferuan në llogari nga buxheti për vitin 2019 viti kishte ikur. Në vitin 2020, ne dërguam të njëjtën letër përsëri dhe brenda ndërkohë disa shkresa. Askush nuk lëvizi gishtin atje, as nuk kemi marrë ndonjëherë përgjigje për pesë apo gjashtë letra. Kishte shumë kontakte, premtime boshe. Këtu janë letrat për ju, mirë se vini, këto janë letrat e një natyre publike mund të merren nga kushdo në përputhje me ligjin. Ne nuk kemi asnjë përgjigje e vetme si komunë, sepse investime kapitale kaloni nëpër ministrinë e linjës. Ne siguruam një vend për të ndërtuar dy shkolla të reja, jo një. Problemi është në ministri dhe në Qeveria sepse ata nuk siguruan fonde për ndërtimin. Në këtë shkollë ne arritëm të rindërtojmë kursimet me ndihmën e drejtorit “Objektet sanitare, aksesi, për të vendosur tabela të zgjuara”, tha ai Dimitrievski.

  Dimitrievski vuri në dukje se për të zgjidhur këtë problem ata do të shkojnë vetëm tek komuna.

  “Ne porositëm një projekt të ardhshëm, një projekt ndërtimi, ne kemi vendin, ne do të parashikojmë para në buxhetin bazë të komunës, do të fillojmë themelet. Nëse shteti nuk ka kuptim që do të ndërtojmë së bashku me qytetarët dhe me të huajt donatorë, ne do ta zgjidhim këtë problem. Dhe le ta politizojnë atë”, shtoi Dimitrievski./Nistori/

  Lajmi Paraprak

  Sot regjim i posaçëm i komunikacionit në Shkup

  Lajmi i rradhës

  Edhe në Kontinentin më të izoluar jetojnë shtetas të Maqedonisë

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë