Çfarë u bisedua në takimin e Kovaçevskit dhe Byrnes

  Kryeministri i Republikës së Maqedonisë së Veriut Dimitar Kovaçevski priti ambasadoren e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Kate Marie Byrnes.

  Kryeministri Kovaçevski dhe ambasadorja Byrnes diskutuan situatën në Ukrainë, duke theksuar se agresioni ushtarak i Federatës Ruse kundër një vendi sovran është kërcënim serioz për paqen dhe sigurinë në Evropë dhe në botë, gjë që është vlerësuar nga një pjesë e madhe e komunitetit ndërkombëtar.

  Në takim u theksua se në këtë kohë krize në botë, vlera dhe përfitimet e anëtarësimit të Republikës së Maqedonisë së Veriut në NATO, si dhe nga partneriteti strategjik me Shtetet e Bashkuara janë të një rëndësie të veçantë.

  Në bisedë me ambasadoren Byrnes, kryeministri Kovaçevski prezantoi masat e Qeverisë për përballimin e pasojave të krizës ekonomike dhe energjetike, të cilat janë komplikuar edhe më shumë nga lufta në Ukrainë, dhe theksoi se këto janë masa gjithëpërfshirëse që synojnë mbrojtjen e sigurisë sociale dhe standardi i jetesës së qytetarëve, si dhe të ofrojnë kushte të qëndrueshme pune për kompanitë.

  Ambasadorja Byrnes theksoi se kriza aktuale e sigurisë në Evropë tregon nevojën për fokus të vazhdueshëm në rajon dhe Maqedoninë e Veriut, duke përfshirë integrimin evropian të vendit.

  Lajmi Paraprak

  Politika si “narcizëm individual”…

  Lajmi i rradhës

  Moldavia: Na duhet ndihmë për fluksin e refugjatëve

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë