Çmimi aktual në bursë i grurit, do të rrit ndjeshëm çmimin e miellit dhe bukës në RMV

  Mullixhinjtë kërkojnë subvencione për energjinë elektrike ose shtimin e tregut të rregulluar sepse vetëm në këtë mënyrë, theksojnë ata, do të qetësohej situata dhe do të uleshin çmimet në të mirë të popullatës.

  Kryetari i Grupit të Industrisë së Odës së Mullinjve, Goran Malishiq, tha se në interes të madh do të ishte edhe teprica e shitur gjatë natës nga EMV, sepse 75 për qind e prodhimit të industrisë së bukës bëhet gjatë natës.

  “Në situatën aktuale çmimi në bursë i grurit si lëndë e parë bazë filloi sërish të rritet. Që nga vjelja e vitit 2022, çmimi në bursën franceze është rritur me rreth 10 për qind dhe në Serbi po ashtu është 10 për qind. Kjo do të rrisë ndjeshëm çmimin e miellit dhe bukës dhe brumërave për të paktën 10 për qind në periudhën e ardhshme prej 40 deri në 50 ditë”, thekson Malishiq.

  Lajmi Paraprak

  RRITJA E ÇMIMEVE | A do të merr dikush flamurin në dorë dhe të ngrit zërin e arsyes

  Lajmi i rradhës

  Si të ruani shëndetin tuaj në këtë stinë virozash

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë