Dënohet me dy mijë euro për shkak se shfrytëzoi test PCR të falsifikuar në aeroportin e Shkupit

  Prokuroria Themelore Publike në Shkup informoi se ka ngritur procedurë kundër një personi nga fshati i Gostivarit, Sanakos për veprën penale “falsifikim të dokumentit” sipas nenit 378 paragrafi 1 nga Kodi Penal, përcjell Nistori.

  “Më 17 mars, i akuzuari 36-vjeaçar është përpjekur të lëshojë shtetin nëpërmjet Aeroportit Ndërkombëtar të Shkupit, duke përdorur certifikatë mjekësore të falsifikuar për test negativ për virusin SARS-CoV-2. Edhe pse e ka ditur se nuk është testuar dhe se një certifikatë e tillë nuk është thënë në spitalin e potencuar, ai dokumentin e ka përdorur si të vërtetë para shërbimeve aeroportit”, njoftojnë nga Prokuroria.

  Prokurori publik deri te Gjykata Penale e Shkupit ka parashtruar propozim për gjobë në lartësi prej 100 gjobave ditore, ku një gjobë kapë vlerën prej 20 eurosh në kundërvlerë denarë.

  Lajmi Paraprak

  Kultura si antifashizëm*

  Lajmi i rradhës

  RMV, rishikimi i buxhetit dyfish më i lartë për Qeverinë

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë