RMV, rishikimi i buxhetit dyfish më i lartë për Qeverinë

  Fotografia: Nistori

  Me rishikimin e buxhetit, Qeveria ka dyfishuar buxhetin e saj, me të cilin planifikon ta ketë në dispozicion këtë vit. Me ri-planifikimin e arkës së shtetit, buxheti i Qeverisë do të arrijë në 233 milion euro, ose gati 120 milion më shumë se buxheti fillestar. Investimet kapitale, të cilat janë rritur me 26.9 për qind, ose me 107 milion euro, nuk do të realizohen përmes ndërtimit të rrugëve të reja dhe ndërtimit të objekteve të reja, por përmes programit qeveritar për:

  Qeveria

  Skema kreditore garantuese përmes Bankës Zhvillimore në periudhën prill- tetor

  Kredi deri 0% përmes Bankës Zhvillimore për sektorët më të goditur

  Formim të Fondit për mbështetjen e hulumtimit dhe zhvillimit përmes Bankës Zhvillimore

  Në pjesën më të madhe të ministrive, janë shkurtuar buxhetet, mes tyre 10 milionë euro është reduktuar buxheti i Ministrisë së Transportit dhe Lidhjeve. Investime të reja kapitale planifikohen për ndërtimin e unazës “Sloveneçka”, riparimi i shtëpive të pleqve si dhe ndërtimi dhe pajisja e çerdheve të fëmijëve. Me rishikimin e buxhetit të Qeverisë vendoset norma e re –zhvillimi i gjelbër me buxhet prej 11,1 milionë euro. Nga Qeveria theksojnë se paratë do të shpenzohen për ambientin jetësor.

  Qeveria

  “Përmes këtij programi, do të zbatohen aktivitete për qasje në ujë dhe ajër të pastër, pastrimin e deponive ilegale dhe zvogëlimin e emetimeve të gazit, të cilat do të ndikojnë drejtpërdrejt në cilësinë e jetës, shëndetin mendor dhe parandalimin e katastrofave natyrore.”

  Me rishikimin e buxhetit është njoftuar edhe taksa e re në formën e tatimit ekologjik pa sqaruar se çfarë tatimi mund të futet. Qëllimi i tatimit ekologjik do të jetë stimulimi i taksapaguesve përmes shpenzimeve publike të kontribuojnë për ndotje më të vogël. /Alsat M/

  Lajmi Paraprak

  Dënohet me dy mijë euro për shkak se shfrytëzoi test PCR të falsifikuar në aeroportin e Shkupit

  Lajmi i rradhës

  Ramiz Merko ofendon gazetarët, thotë se platformat janë me leje dhe prishen me vetëdëshirë! (Video)

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë