Dimitrov: Për integrimin europian të rëndësishme janë mjedisi jetësor, aksionet klimatike dhe transporti

  Sot u mbajt Komiteti i gjashtë me radhë i monitorimit për sektorin e transportit, mjedisit jetësor dhe klimës, i kryesuar nga zëvendëskryeministri përgjegjës për Çështjet Evropiane Nikolla Dimitrov, i cili shqyrtoi situatën në zbatimin e programeve në sektorë të veçantë dhe përdorimin e fondeve IPA.

  Zëvendëskryeministri Dimitrov theksoi se sfidat dhe mësimet e nxjerra nga programimi IPA II janë përfshirë në përgatitjen për IPA III, ku pjekuria e projekteve ishte kriter bazë. Ai theksoi se pavarësisht përmirësimit të kapaciteteve të strukturave IPA përgjegjëse për menaxhimin e projekteve në këto fusha, në periudhën e ardhshme do të duhet të rrisë ndjeshëm dinamikën dhe efikasitetin në kontraktimin dhe zbatimin.

  “Mjedisi jetësor dhe aksionet klimatike, si dhe transporti po bëhen gjithnjë e më të rëndësishme në kontekstin e integrimit evropian si pika të bashkëpunimit dhe partneritetit strategjik të BE -së me rajonin. Agjenda e investimeve dhe reformave mbështeten në këto fusha, projektet që zbatohen ndikojnë drejtpërdrejt në zhvillimin kombëtar dhe rajonal. SÇE do të vazhdojë ta koordinojë bashkëpunimin ndër-sektorial dhe ndërinstitucional që të shfrytëzojmë këtë mundësi të madhe përmes fondeve të BE-së dhe t’i sigurojmë standardet evropiane për qytetarët tanë”, tha Dimitrov.

  Në këtë takim folën edhe ambasadori i BE -së David Gere, si dhe ministrat kompetent dhe përfaqësuesit e institucioneve që janë të përfshirë drejtpërdrejt në zbatimin e programeve sektoriale dhe u miratuan konkluzionet dhe angazhimet me qëllim zbatimin e mëtejshëm të projekteve investuese të mbështetura nga fondet e BE -së dhe ndihma teknike për harmonizim me standardet evropiane në terren.

  Lajmi Paraprak

  “Fëmijët” kapriciozë

  Lajmi i rradhës

  Dita pa makina, çiklistët: Nuk ndjehemi të sigurt në komunikacion

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë