Drejtori i spitalit të Tetovës për një periudhë të gjatë joligjore e ka ushtruar funksionin si drejtor!

  Njëmbëdhjetë vjet ka qenë ushtrues detyre si drejtor i spitalit të Tetovës, Dr. Florin Besimi, i cili më 10 shtator 2021 njoftoi në Facebook se është dorëhequr nga ky post, dy ditë pas tragjedisë në Qendrën modulare Covid, në të cilin vdiqën 12 pacientë dhe dy shoqërues të tyre. Ministria e Shëndetësisë thotë se Besimi ende nuk e ka dorëzuar dorëheqjen, shkruan SDK, përcjell Nistori.

  Sipas Ligjit për Kujdesin Shëndetësor, u.d. drejtori mund të jetë në detyrë deri për 6 muaj, ndërsa bordi drejtues i spitalit është i detyruar të shpallë njoftim për zgjedhjen e drejtorit të ri, i cili emërohet nga ministri i shëndetësisë me rekomandimin e Këshillit shëndetësor. Duhet të plotësohen disa kritere për pozicionin e drejtorit të një institucioni shëndetësor publik. Spitali në Tetovë si spital klinik dhe qendër rajonale e lidhur me Fakultetin e Mjekësisë në Tetovë është e rangut më të lartë në sistemin e shëndetit publik.

  Herën e fundit për u.d. drejtori Dr.Besimi u emërua në maj të këtij viti. Mandati i tij si drejtor mjekësor në detyrë përfundoi në mars. Pas takimit të fundit në maj, si ai, ashtu edhe Artan Etemi, i cili veproi si drejtor organizativ, Ministri i Shëndetësisë i informoi ata me shkrim se Bordi i Drejtorëve të spitalit duhet të shpallë konkurs për drejtorët. SDK zbulon se Besimi për atë detyrë ishte paralajmëruar në disa raste.

  Besimi, i cili është gjinekolog në spital, së pari u emërua u.d si drejtor në dhjetor të vitit 2010, gjatë koalicionit qeveritar të VMRO-DPMNE-së dhe BDI-së kur ishte shef i Departamentit të Gjinekologjisë. Në zgjedhjet parlamentare në korrik të vitit 2020, ai u zgjodh deputet nga radhët e BDI -së, por dha dorëheqje për të shmangur një konflikt të mundshëm interesi në Parlamentin e qeverisë së re, sepse vëllai i tij u propozua Fatmir Besimi si ministër i financave. Në zgjedhjet e vitit të kaluar, ai ishte në vendin e dytë në listën e BDI -së në zonën e gjashtë, menjëherë pas kreut Ali Ahmeti.

  SDK i është drejtuar Ministrisë së Shëndetësisë se si është e mundur që Dr. Besimi të emërohet u.d. drejtor për një periudhë të gjatë në mënyr jo ligjore. Ne nuk morëm përgjigje për pyetjen nëse në këtë periudhë për sa ai është u.d. drejtor, është shpallur konkurs për zgjedhjen e drejtorit dhe pse nuk u zgjodh? Gjithashtu, ata nuk u përgjigjën nëse Ministria ka informacion nëse Dr. Besimi si u.d. ka nënshkruar vendime për pagesa të tarifave për veten për aktivitetet e tij dhe ndërrimet si mjek në spital, pavarësisht nga detyrat e tij si person përgjegjës.

  As nga doktor Besimi nuk morëm përgjigje. Ai nuk iu përgjigj thirrjeve telefonike apo mesazheve me tekst.

  Qendra Covid në Tetovë u dogj plotësisht për tre minuta në mbrëmjen e 8 shtatorit dhe nga 14 personat e vdekur, 12 ishin pacientë dhe dy të afërm. Përveç Dr. Besimit, më 10 shtator, drejtori ekonomik i Spitalit të Tetovës, Artan Etemi dhe zëvendësministri i Shëndetësisë, Ilir Hasani, njoftuan dorëheqjet e tyre, ndërsa ministri i shëndetësisë tha se ai i kishte ofruar dorëheqje me shkrim kryeministrit. Lidhur me dorëheqjet e Hasanit dhe Filipçes, kryeministri Zoran Zev tha se ai do të vendosë në vazhdim, gjegjësisht pas përfundimit të hetimeve. /Nistori/

  Lajmi Paraprak

  Lamborghini Countach dikur kapte vlerën e mbi gjysmë milioni euro – sot mund ta keni në garazh për 180 mijë funta

  Lajmi i rradhës

  Gruaja nga Meksika padit fqinjën për të brendshmet e varura në tel: Kërkon të joshë tim shoq

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë