Ekspertët e trafikut konstatojnë gabime në autostradën “Struma” ku ndodhi tragjedia

  Foto: DIMITAR-KYOSEMARLIEV-AFP

  Ekspertët e trafikut kanë konstatuar disa gabime në pjesën e rindërtuar të autostradës Struma në Bullgari, ku ndodhi fatkeqësia me autobusin e kompanisë “Besa Trans”.

  Aksi është hapur për qarkullim javën e kaluar, por ekspertët nga Qendra Evropiane për Politikë të Transportit thonë se tabelat e reja rrugore, sinjalizimi i ri dhe rrethojat e zëvendësuara kanë cilësi të pakënaqshëm.

  Për tabelat e vendosura gabimisht, thonë se ekziston mundësia e madhe që vozitësit të hutohen, gjegjësisht krijohet rrezik shtesë.

  Qendra Evropiane i bëri thirrje Agjencisë bullgare të infrastrukturës rrugore që të rishqyrtojë kompetencën e punonjësve të saj, raportojnë mediat bullgare.

  Lajmi Paraprak

  Përpara se demokracia të bëhet një fjalë e keqe

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë