Fëmijët përjashtohen nga masat e reja kundër Covid-19 në Maqedoninë e Veriut

  Ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe për “Sitel” tha se fëmijët do të përjashtohen nga dëshmia për certifikat të vaksinës, se kanë kaluar Covid-19 ose testi negativ PCR.

  “Çdo hyrje dhe dalje e vendit si kusht për shtetasit tanë dhe të huaj do të kërkohet të sigurojë dëshmi se ata janë vaksinuar ose test PCR jo më të vjetër se 72 orë ose provë që ata kanë qenë të sëmurë para 45 ditëve.

  Masa nuk përfshinë fëmijët, certifikata e vaksinimit ka për qëllim qytetarët e rritur.

  Testi PCR do të jetë i vlefshëm për 72 orë, krahasuar me certifikatën 45-ditore nga kalimi i coronavirusit, siç është kriteri. Testi PCR do të kërkohet për daljen nga vendi sepse do të tregojë se ne kujdesemi për vendet e tjera”, tha Ministri.

  Lajmi Paraprak

  Barcelonë | Marokenët nuk mikpriten, ndërhyn qeveria

  Lajmi i rradhës

  Qeveria e RMV-së sot mban seancë, do të vendos për masat e reja kundër Covid-19

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë