Fërçkoski: Ivanov dhe Crvenkovski nuk mund ta mohojnë se Marrëveshja e Fqinjësisë së Mirë me Bullgarinë nuk i përgjigjet vendit

  Marrëveshja e Prespës dhe Marrëveshja e Fqinjit të Mirë janë të shkëlqyera, ata nuk mund të thonë se janë të këqija dhe mund të mbijetojë, tha profesori dhe ish-ministri Ljubomir Fërçkoski duke reaguar ndaj deklaratave të ish-presidentëve Gjorge Ivanov dhe Branko Crvenkovski se Marrëveshja e Fqinjësisë së Mirë me Bullgarinë nuk i përgjigjet vendit.

  Sipas tij, ata vetëm mund të përsërisin punë të tilla.

  “Tani puna me Bullgarinë do të bëhet dhe mua më intereson shumë ato teknika se si ndizen, si i testojnë. Pastaj shkon një makinë larëse politike. Do të lëshojnë të gjitha opsionet, të mundshme dhe të pamundura, në të cilat grindjet ndizen. Këtu bëhen nacionalistë me opinionet e tyre”, thekson Frçkoski.

  Crvenkovski, në fjalimin e tij në Akademinë Shkencave dhe Arteve, plot kritika, tha, ndër të tjera, se Marrëveshja me Bullgarinë jo vetëm që nuk mbylli asnjë çështje, por përkundrazi, hapi kutinë e pandorës dhe krijoi një bazë për një seri të tërë kërkesash nga Bullgaria, në masën që ato cenojnë identitetin dhe historinë tonë kombëtare, se kompromisi thjesht nuk është i mundur.

  Ivanov kritikoi marrëveshjet e nënshkruara me Bullgarinë dhe Greqinë.

  Lajmi Paraprak

  Bullgaria i dërgon notë proteste ambasadës së RMV-së në Sofje

  Lajmi i rradhës

  Programi IPARD 3, për shtatë vite në buqësin e RMV-së do të hyjnë 250 milionë euro investime

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë