Filipçe: Janë aprovuar 498 specializime dhe 87 subspecializime

  Mjekët e rinj nuk duhet të kenë frikë sepse së bashku me ta po zbatojmë politikat në lidhje me përparimin e tyre profesional, thotë ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe.

  Ai theksoi gjatë paraqitjes televizive në “Utrinski Brifing” se programi për stafin specialist dhe subspecialistik u miratua dy javë më parë në seancën e Qeverisë. Gjithsej 498 specializime dhe 87 subspecializime janë miratuar dhe do të shpallen së shpejti, në përputhje me kërkesat e institucioneve shëndetësore publike. Këta janë studentë nga Fakulteti i Mjekësisë në Universitetin “Shën Qirili dhe Metodi” në Shkup, por edhe nga Universiteti “Goce Delçev” në Shtip.

  “Viti i kaluar nuk kishte vetëm konkurs për specializime për shkak të situatës me Kovid-19, të gjitha repartet ishin kovid reparte, mentorët ishin të zënë me trajtimin e pacientëve me Kovid-19. Mjekët e rinj, të cilët duhet të theksohen, ishin të përfshirë në trajtimin e këtyre pacientëve. Programi i specializimit tashmë ka kaluar në seancën e Qeverisë, ai është miratuar në përputhje me kërkesat e institucioneve të shëndetit publik, sa mjekë të rinj ka për t’u dërguar për specializim. Përfshihen si Fakulteti i Mjekësisë në Shkup me numrin më të madh, ashtu edhe Fakulteti në Shtip. 498 specializime dhe 87 subspecializime pas këtij kalimi të programit qeveritar, që do të thotë se procedura administrative ka mbaruar, tashmë do të shpallen”, tha Filipçe.

  Ai theksoi se Ministria e Shëndetësisë është vazhdimisht e hapur për të dëgjuar dhe zgjidhur problemet e mjekëve të rinj dhe se të gjitha proceset dhe politikat punohen së bashku me ta duke u dëgjuar në baza javore dhe mjekët janë vazhdimisht të pranishëm në Ministri.

  Ai gjithashtu e paralajmëroi edhe forumin studentor që do të ishte i shkëlqyeshëm për shkëmbimin e njohurive dhe perspektivave./Kohamk/

  Lajmi Paraprak

  Ende ekziston hendek i madh në mes kualifikimeve të kuadrove të reja dhe nevojave të kompanive

  Lajmi i rradhës

  Nota mesatare 3.61 nga dy provimet eksterne të maturës shtetërore

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë