Gjatë ditës së djeshme janë vaksinuar mbi 12 mijë qytetarë

  Një infermiere këshillon një qytetarë të Tetovës për t’u vaksinuar kundër Covid-19. Foto: Lirim Shabani

  Ministria e Shëndetësisë (MSH) në Maqedoninë e Veriut, informoi se procesi i vaksinimit po zhvillohet pandërprerë në të gjitha pikat në vend. Nga MSH informojnë se janë aplikuar gjithsej 760.961 doza të vaksinave, ndërsa 293.139 qytetarë janë rivaksinuar. Sipas të dhënave të fundit të MSH-së, dje janë vaksinuar gjithsej 12.053 qytetarë, prej të cilëve 3.686 e kanë marrë dozën e parë.

  Sipas të dhënave të fundit, 60% e popullsisë mbi 70 vjet kanë pranuar të paktën një dozë të vaksinës, 58 % e popullsisë mbi 65 vjet ka marrë të paktën një dozë të vaksinës, 53% e popullsisë mbi 60 vjet ka pranuar të paktën një dozë të vaksinës dhe 43% e popullsisë mbi 50 vjet është vaksinuar me një dozë të vaksinës.Nga MSH thonë se qytetarët pa termin mund të vaksinohen në pikat e vaksinimit në Maqedoni, ndërsa nga MSH bëjnë thirrje që të ketë vaksinim masiv për shkak se vetëm në këtë mënyrë mund të mposhtet virusi.

  Lajmi Paraprak

  Filloi gjykimi për rastin “Javna soba”

  Lajmi i rradhës

  Zaev: Mbajtja e zgjedhjeve pas 17 tetorit nuk është kundër Kushtetutës

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë