Gjermanët llogaritën se sa kushton rritja e një fëmijë deri në moshën 18 vjeçare

  Sipas Entit Gjerman të Statistikave, në vitin 2018 çiftet shpenzonin mesatarisht 763 euro në muaj ose 9756 euro në vit për një fëmijë.

  Prindërit e vetëm me një fëmijë shpenzonin mesatarisht vetëm 53 euro më pak në muaj, ose gjithsej 8520 euro në vit.

  Ushqimi, veshmbathja dhe strehimi përbëjnë më shumë se gjysmën e shpenzimeve, ndërsa vetëm 15 për qind e parave shkojnë për objektet kulturore, aktivitetet e kohës së lirë dhe argëtimin. Sipas mediave gjermane, nëse familjet kanë më shumë fëmijë, kostot bien.

  Me dy fëmijë shpenzimet janë 1267 euro në muaj (në vend të 1526 euro), me tre fëmijë 1770 euro (në vend të 2289 euro). Kjo ndoshta sepse disa gjëra të nevojshme për një fëmijë janë tashmë aty, të mbetura nga fëmijët më të mëdhenj.

  Prindërit shpenzojnë rreth 679 euro në muaj për një fëmijë gjashtëvjeçar (8,148 euro në vit), dhe për një fëmijë dymbëdhjetë vjeç është mesatarisht 953 euro (11,436 euro në vit).

  Sigurisht, këto shifra janë vetëm mesatare. Ka mënyra se si mund të kurseni para. Pajisjet e foshnjave, duke përfshirë karriget, krevat dhe karriget e fëmijës, mund të blihen të dorës së dytë, ashtu si rrobat e fëmijëve.

  Lajmi Paraprak

  Ushqimet që nuk duhet të hani nëse doni të dobësoheni

  Lajmi i rradhës

  Alimi: Kurrë nuk e kam menduar se do të dënohem vetëm pse shpëtova një jetë

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë